Străzile din comuna Corbu, modernizate cu bani de la bugetul local

203
Străzile din comuna Corbu, modernizate cu bani de la bugetul local - straziledincorbumariangalbinasuc-1447258821.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice din comuna Corbu au în lucru mai multe proiecte ce sunt în beneficiul locuitorilor. Primarul Marian Gălbinașu spune că unul dintre proiectele care se află în plină desfășurare este cel ce vizează reamenajarea și modernizarea unor străzi din localitate. Astfel, în plan intră străzile Culturii, Derelei, Vasile Sassu, Margaretelor, Câmpului, Cabanei și Rozelor. Lucrările au fost începute în luna septembrie, iar termenul de finalizare este de doar cinci luni, respectiv, până la data de 30 ianuarie 2016.

"În cadrul acestor lucrări s-a studiat și s-au stabilit profilele transversale ale drumurilor pentru asigurarea condițiilor desfășurării unui trafic auto corespunzător necesităților funcționale ale zonei respective. Se vor realiza lucrări de terasamente pentru a realiza casete de lărgire, în vederea asigurării lățimii proiectate. Pe platforma rezultată, se va așterne un strat izolant filtrant de nisip, apoi o fundație de piatră spartă, pe toată lățimea. După cilindrare, se va așterne un strat de macadam. Peste macadamul cilindrat se va realiza un strat de uzură din beton asfaltic, în grosime de șase centimetri. De asemenea, s-a prevăzut o cantitate de asfalt mai mare, pentru a realiza panta suprafeței carosabile de 2,5%", a explicat primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu.

El a mai adăugat că, pe toate străzile cuprinse în proiect se vor realiza acostamente pietruite. În plus, modernizarea vizează ca la marginea acostamentelor să se realizeze, acolo unde este cazul, șanțuri trapezoidale cu adâncime minimă de 30 cm din beton simplu. Totodată, pentru asigurarea scurgerii apei, la intrările pe proprietăți se vor realiza podețe din tuburi riflate, acoperite

cu piatră și beton asfaltic. De asemenea, un sistem asemănător se va realiza și la intersecția cu străzile adiacente.

"Acolo unde amplasamentul permite, se vor realiza trotuare la marginea gardului, din piatră spartă protejată de un strat de beton asfaltic. Trotuarul va fi delimitat de bordura din beton, acolo unde distanța dintre rigolă și gardul proprietății permite acest lucru. Lungimea totală a străzilor reabilitate în cadrul acestui proiect este de 4.931,38 m, suprafața trotuarelor fiind de 3035,40 mp. Valoarea investiției se ridică la 1.962.935 lei fiind finanțată în totalitate de la bugetul local al comunei Corbu", a mai spus șeful administrației din comuna Corbu, Marian Gălbinașu.

În altă ordine de idei, un alt proiect important pentru comună este cel referitor la racordarea la gaze, astfel că reprezentanții primăriei vin cu vești bune.

"În urma solicitării de racordare a comunei Corbu la rețeaua de gaze naturale, SC Congaz SA Constanța a finalizat analiza de rentabilitate, în urma căreia rezultă faptul că execuția rețelei este justificată din punct de vedere economic. În prezent, se lucrează la realizarea proiectului tehnic de execuție, precum și la obținerea avizelor necesare, această etapă fiind premergătoare execuției rețelei. După finalizarea etapei de proiectare și avizare, estimată la începutul anului 2016, se va trece la execuția rețelei, inclusiv racordarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale", a explicat primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0904 secunde