Moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR nu poate fi citită și votată în Parlament. PSD a boicotat ședința conducerii Legislativului

153
Moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR nu poate fi citită și votată în Parlament. PSD a boicotat ședința conducerii Legislativului - parlamentulromaniei1-1630927219.jpg
Social-democrații au decis, luni, să boicoteze ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor unde se discuta introducerea moțiunii de cenzură pe ordinea de zi de dezbatere și vot în Parlament. Liderii PSD susțin că nu vor să “arbitreze” conflictul dintre PNL și USR PLUS în Guvern, deoarece nu fac parte din nicio tabără și cer susținere pentru propria lor moțiune de demitere a lui Florin Cîțu.

Majoritatea membrilor PSD s-au retras din ședința BPR. Astfel nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru votarea ordinii de zi.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, ceruse Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură depusă de senatori și deputati USR si AUR.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a susținut în ședința BPR că doar semnatarii moțiunii de cenzură ar fi putut contesta propriile semnături.

La solicitarea lui Daniel Fenechiu nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată.

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD: „Noi nu arbitrăm un conflict între PNL și USR PLUS, nu facem parte din nicio tabără. Cum să arbitrăm între dumneavoastră care spuneți că ceilalți sunt hoți cu PNDL iar ceilalți spun că sunteți falsificatori”.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: „Când depui moțiune de cenzură, negociezi cu toate forțele politice. N-ați dorit să semnați moțiunea PSD”.

Parlamentarii PSD, apoi cei ai PNL, s-au retras din sală.

Ședința BPR va fi reluată marți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4538 secunde