Moțiunea de cenzură, citită în plen. "Este nevoie de un guvern cu maximum 15 ministere"

473
Moțiunea de cenzură, citită în plen.

Articole de la același autor

România are nevoie urgentă de un guvern cu o viziune proeuropeană, cu maximum 15 ministere, nu cu 27, orientat către prioritățile de dezvoltare ale țării: educația, sănătatea, investițiile publice și atragerea fondurilor europene, se arată în textul moțiunii de cenzură, depusă, ieri, în Parlament.


Semnatarii moțiunii de cenzură atrag atenția că viitorul guvern are obligația să-și dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern și actual care să permită în mod efectiv fiecărui cetățean român aflat în străinătate să voteze.
Parlamentarii Opoziției subliniază că pe 26 mai românii au votat într-un mod covârșitor cea mai legitimă moțiune de cenzură împotriva celei mai toxice guvernări din ultimii 30 de ani.


"În 26 mai, românii au spus un DA categoric pentru o Românie normală și un NU categoric discursului și acțiunilor anti-europene și anti-justiție ale PSD! Sancțiunea împotriva PSD și împotriva Guvernului vine direct de la cetățeni, care au spus răspicat că nu mai vor un guvern incapabil să ducă țara spre bine și care are o singură prioritate fățișă - atacurile permanente la adresa justiției. Votați pentru această moțiune, pentru că votul românilor nu poate fi ignorat de niciun politician din România! Haideți ca de mâine să începem schimbarea în bine, să începem să construim, pentru că țara are nevoie de un guvern competent și de multă muncă în interesul tuturor!", este îndemnul pe care inițiatorii moțiunii îl adresează colegilor parlamentari.
"În doi ani și jumătate, PSD și ALDE au dezbinat o țară întreagă, au distrus rolul instituțiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis șansa de a moderniza țara și au atentat constant la bazele democrației românești și ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reușit să ne unească pe toți, pe cei de acasă și din străinătate, ca să ne salvăm țara din mâinile PSD și am reușit!", se mai arată în moțiune.
Parlamentarii PNL, USR și PMP susțin că rolul premierului Viorica Dăncilă s-a încheiat și că ea trebuie să răspundă politic și legal pentru votul din diaspora din 26 mai.


De asemenea, prin intermediul moțiunii, PSD este acuzat că guvernează prin amenințări, șantaj, violențe și teroare, iar contraperformanțele guvernării sunt ascunse în spatele minciunilor, manipulărilor și falsificării realității.


"Nimeni nu mai are încredere în PSD și ALDE că nu vor relua atacul la sistemul judiciar și la adresa legislației penale. Poate că PSD se simte eliberat de Liviu Dragnea, însă noua conducere a partidului-stat este susținută și înconjurată de același grup numeros de inși cu probleme grave în justiție, care-și freacă mâinile de nerăbdare și abia așteaptă să scrie ordonanțe de urgență în favoarea corupților. Românii v-au spus cu subiect și predicat că țara nu vrea amnistie și grațiere pentru corupți și v-au interzis categoric să mai dați ordonanțe de urgență care să distrugă și ceea ce a mai rămas din sistemul de justiție din țară. Știm că v-ați propus să izolați România și s-o scoateți, bucată cu bucată, din Uniunea Europeană, însă cetățenii v-au oprit la timp și v-au spus să mergeți acasă!", se menționează în documentul citat.


Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost citită, ieri, de la ora 15,00, în Parlament, urmând ca dezbaterea acesteia să aibă loc marți, 18 iunie, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
Pentru ca moțiunea de cenzură a Opoziției să treacă sunt necesare 233 de voturi ale parlamentarilor. PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR au anunțat că vor susține demersul, însă liderul deputaților liberali Raluca Turcan a recunoscut ca moțiunea nu are, în prezent, voturile necesare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5021 secunde