Năvodariul a câștigat în instanță lupta cu SC Ecological Center SA

670
SC Ecological Center SA, firma care dorea să aducă groapa de gunoi pe capul năvodărenilor, a pierdut procesul cu administrația locală a orașului, instanța respingând cererea societății privind emiterea unei hotărâri care să țină loc de autorizație.

Tribunalul Brașov a respins, în data de 17 octombrie, cererea formulată de SC Ecological Centre SA în dosarul 4152/118/2011 înregistrat la data de 23 august 2011. Omul de afaceri Roberto Vincentelli ceruse instanței emiterea unei hotărâri care să joace rol de autorizație de construcție, însă magistrații brașoveni i-au respins cererea.

Potrivit administrației locale, intenția lui Vincentelli a fost aceea de a trece peste voința cetățenilor orașului Năvodari, care, la referendumul organizat anul trecut, s-au pronunțat împotriva construirii depozitului de deșeuri industriale în proporție de peste 90%. În plus, reprezentații Primăriei consideră că italianul și-ar fi dorit să "sară" peste documentele emise, conform legii, de primarul orașului, Nicolae Matei cu susținerea Consiliul Local.

În apărarea orașului Năvodari, pentru care edilul face demersuri constante privind transformarea acestuia într-o stațiune turistică de inte-res național, avocatul primăriei, Alex Lisievici a susținut cauza în fața instanței cu argumente pertinente. În pledoaria sa, Lisievici a amintit că dispozițiile legale nu prevăd posibilitatea ca vreo instanță de judecată să se substituie unei instituții publice și să îndeplinească atribuțiile specific instituției respective. Tribunalul Brașov a consider drept corecte spusele avocatului, dând câștig de cauză Primăriei Năvodari.

Reamintim că intenția lui Vincentelli era de a construi la doar un kilometru de zona locuită a orașului Năvodari un Centru de depozitare a deșeurilor industriale, "un monstru ecologic", de aproape 100 de metri înălțime și întins pe 15 hectare. Potrivit administrației locale, acest centru ar fi însemnat un real pericol atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru Tabăra de copii, litoralul Mării Negre, dar și pentru localitățile învecinate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2649 secunde