Neînțelegeri politice la formarea Consiliului Local Murfatlar. Primarul nu a depus jurământul

1439
4
Neînțelegeri politice la formarea Consiliului Local Murfatlar. Primarul nu a depus jurământul - fondconsiliulocalmurfatlar23-1340983840.jpg

Constituirea Consiliului Local Murfatlar, care în  mod normal trebuia să se finalizeze, vineri, va fi reprogramată peste trei zile din cauza unor neînțelegeri apărute între aleșii locali.  Organizată într-un mod inedit, mai exact, în parcul din fața Primăriei Murfatlar, pentru a putea participa și locuitorii orașului, ședința a început în mod civilizat dând impresia că cei votați de oameni vor conlucra foarte bine în viitorul mandat.
Din păcate, lucrurile nu s-au terminat la fel de bine cum au început, consilierii de la PDL și PNL părăsind locația unde avea loc ședința. La ședința de învestire au mai participat locuitori ai orașului, subprefectul Radu Volcinchi și primarul ales Valentin Saghiu.
Conform votului exprimat la alegerile din 10 iunie, viitorul Consiliu Local Murfatlar va fi format din șase consilieri de la PSD, cinci de la PNL, patru de la PDL, unul de la PP-DD și unul de la UDTTMR.
Mai exact, cei 17 consilieri care vor decide soarta orașului în următorii patru ani sunt: Aurel Cătălin Agache, Ion Anton, Remzi Bolat, Gheorghe Cojocaru, Costică Condurachi, Zaharia Alexandru Cozma, Nicolae Crivineanu, Dimitrova Mariica Frunză, Ilie Ionescu, Constantin Marin, Belghin Mustafa, Dumitru Oiță, Rodica Luiza Paraschiv, Serdai Sali, Cornel Ștefan, Despina Turică și Georgică Zamoșteanu.
Revenind la întâlnirea de constituire, unul din cele mai importante momente a vizat validarea aleșilor locali pe funcțiile de consilieri, 15 din cei prezenți fiind validați de colegii lor cu unanimitate de voturi. Întâmplător sau nu, în momentul în care s-a ajuns la validarea ultimilor doi de pe listă care erau de la PDL, aceștia nu au mai fost validați deoarece au primit doar opt voturi.
În aceste împrejurări, cei de la PDL și de la PNL s-au supărat și au anunțat că părăsesc ședința.
"Am părăsit ședința deoarece nu este normal ceea ce se întâmplă. Noi i-am validat pe toți, indiferent de partidul din care fac parte pe considerentul că au fost aleși de locuitori și dorința acestora trebuie respectată, iar ei nu vor să ne valideze doi colegi", a declarat fostul primar democrat-liberalul Gheorghe Cojocaru.
De aceeași părere a fost și liberalul Ion Vlădoi care a spus că PSD nu și-a făcut bine calculele.
Drept urmare, după ce aleșii de la PDL și PNL s-au retras, subprefectul Radu Volcinschi s-a văzut nevoit să declare ședința închisă din cauza lipsei de cvorum. Potrivit legii, o nouă ședință va avea loc peste trei zile.
De departe, cel mai nemulțumit de deznodământ a fost Valentin Saghiu, primarul votat la alegerile din 10 iunie, deoarece vineri ar fi trebuit să depună și el jurământul în fața noului Consiliu Local.
"Să sperăm că la următoarea ședință, consilierii se vor înțelege la validare iar după ce se va constitui Consiliul Local voi depune și eu jurământul de credință", a declarat Valentin Saghiu.

Comentează știrea

Nicu
30 iunie 2012
marsavia psd

Crivineanu a vrut cu orice pret sa mai stea in Primarie inca 4 ani si de asta data sa si conduca in locul neexperimentatului Saghiu. Avea decat 8 voturi si atunci cand s.au vayut validati , fara motiv au ales sa nu valideze 2 cosilieri PDL .Atunci s.ar fi votat Criv. vice ca aveau majoritate din 15 consilieri . Un abuz. Saghiu esti la fel ca si Crivineanu. Si crivineanu yambeste frumos si are un caracter de miyerie.

cetatean
30 iunie 2012
saghiu

bv dl Saghiu! Felicitari! schimbarea deja a inceput. la munca d-lor consilieri, dar am uitat munca nu este ptr voi. Rusine

Crivineanu
30 iunie 2012
Comunistii revin la putere

Din pacate banii si-au spus cuvantul in Murfatlar. Voturile au fost cumparate cu banii lui Mircea Burcea , un analfabet si un arogant care a facut liceul in Murfatlar la seral. Asta este Romania unde oamenii saraci isi vand bruma de demnitate pe 50- 200 lei si sunt destul ciocli care apoi beneficiaza timp de 4 ani de naivitatea lor. De asemenea , este trist ca un alt analfabet care a facut liceul la seral, Crivineanu, sa fie ales viceprimar si sa conduca orasul. Saghiu nu este in stare de nimic ,este o marioneta, lucru dovedit de invalidarea celor 2 consilieri pdl. Saracu nu stia ca doar cu 2/3 se constituie CL Murfatlar si fara consiliu validat nu poate depune juramantul. Mare fraier sa fie manevrat de secretarul primariei Vintila si Crivineanu. Oricum s-a facut de ras dl. Saghiu vineri. Pacat de sampania pusa la rece si de lautarii chemati sa le cante. Ha,ha,ha. Si luni este o zi. Ar trebui sa si-o ia din nou in bot. Si apropos , pentru ziaristii de la Cuget, ar fi interasanta o ancheta despre Mircea Burcea ,sponsorul lui Saghiu si legaturile de afaceri intre acesta si beizadeaua Radu Babus.

cetatean
1 iulie 2012
comentarii

mai vorbeste d-le si de COJOCARU cati bani a impartit, spune cum era ca primar se lovea din gard in gard de betiv ce era. Noroc cu actuala sotie, felicitari pentru ea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4158 secunde