Nicolae Ciucă: „Îmi doresc să crească interesul companiilor japoneze”

135
Nicolae Ciucă: „Îmi doresc să crească interesul companiilor japoneze” - ciuca-ambasador-japonia-1690543629.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda, context în care a subliniat că România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune cuprinse în parteneriatul strategic dintre cele două ţări.

„Relaţiile bilaterale dintre România şi Japonia au fost ridicate la nivelul Parteneriatului Strategic, iar continuarea excelentei noastre colaborări a fost principalul subiect al întrevederii pe care am avut-o cu Ambasadorul Japoniei în România, Excelenţa Sa Hiroshi Ueda. România rămâne angajată să îndeplinească toate obiectivele comune din Parteneriatul Strategic, semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale oficiale în Japonia din acest an”, a scris Ciucă, pe Facebook.

El a amintit că între proiectele comune cu Japonia se numără şi construcţia podului de la Brăila, o poveste de succes şi un simbol al cooperării româno-japoneze.

„Îmi doresc ca acest proiect să crească interesul exprimat de companiile japoneze pentru construcţia unui nou pod peste Dunăre care să lege România de Bulgaria”, a transmis Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului l-a asigurat pe ambasador că va milita pentru întărirea legăturilor pe linie parlamentară între România şi Japonia.

„Dialogul dintre grupurile parlamentare de prietenie a fost reluat în luna iunie şi ne aşteptăm la o prezenţă consistentă la summitul şi forumul de afaceri organizate în septembrie în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări”, a completat Ciucă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6984 secunde