Nicolae Ciucă, întrevedere cu ministrul iordanian al Agriculturii

407
Nicolae Ciucă, întrevedere cu ministrul iordanian al Agriculturii - ciuca-intalnire-1678892497.jpg
Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat, discuţiile fiind axate pe dezvoltarea relaţiilor comerciale în domeniu, cu accent pe capacitate de export de cereale şi animale a României.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a expus capacitatea ţării noastre de a produce atât cereale, cât şi animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, la consolidarea securităţii alimentare a regiunii Orientului Mijlociu.

Cu această ocazie, a fost evidenţiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producţia ucraineană.

Totodată, ministrul iordanian al Agriculturii a mulţumit pentru sprijinul acordat de România şi a dat asigurări privind livrarea de îngrăşăminte către ţara noastră.

„Ambele părţi au subliniat importanţa iniţiativei României de a înfiinţa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele româneşti în portul Aqaba”, se arată în comunicat.

Au fost analizate consecinţele războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi situaţia procesului de pace în Orientul Mijlociu.

Premierul a salutat poziţia consecventă a Iordaniei în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru condamnarea încălcărilor Cartei ONU şi ale principiilor fondatoare ale relaţiilor dintre state.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1481 secunde