Nicolae Ciucă îşi va depune mandatul de premier pe 26 mai

1690
Nicolae Ciucă îşi va depune mandatul de premier pe 26 mai - ciuca-mandat-1684758610.jpg

Articole de la același autor

Premierul Nicolae Ciucă îşi depune mandatul pe 26 mai, au precizat surse politice. Liderul PNL nu vrea să preia portofoliul Apărării însă se gândeşte la varianta de a fi vicepremier în noul Executiv. Cele două partide din coaliţie, PSD şi PNL, care se reunesc în şedinţe marţi vor decide ce ministere vor fi comasate, o şedinţă a coaliţiei de guvernare urmând să aibă loc miercuri.

Premierul Nicolae Ciucă este hotărât ca pe 26 mai să îşi depună mandatul, pentru a se face rocada guvernamentală, au precizat sursele politice, care arată că liderul PNL nu vrea să preia ministerul Apărării în noul Executiv condus de Marcel Ciolacu, dar se gândeşte la varianta funcţiei de vicepremier. PNL şi PSD vor discuta în şedinţele conducerilor de marţi despre comasarea ministerelor, astfel că cel mai probabil protocolul coaliţiei va fi denunţat şi se va renegocia, au mai spus sursele. O şedinţă a coaliţiei va avea loc miercuri, după ce liderii celor două formaţiuni vor lua mandatul de la partide pentru negocierea rotativei guvernamentale.

Preşedintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu, a declarat luni că negocierile referitoare la modalitatea în care se va realiza rotativa guvernamentală pot fi încheiate rapid dacă există voinţă politică, menţionând că premierul Nicolae Ciucă a anunţat şi va anunţa public când îşi va depune mandatul, iar tranziţia rapidă este foarte importantă pentru a nu se bloca administraţia.

„Discuţiile despre modalitatea în care se va realiza această rotativă, discuţii despre negocierile cu privire la viitoarele portofolii, despre viitoarele nume de miniştri cred că pot fi încheiate rapid dacă există voinţă politică, iar această voinţă politică sper eu că există, nu am niciun motiv să mă îndoiesc că ea nu ar exista. Premierul a anunţat şi va anunţa public când îşi va depune mandatul, e mai puţin importantă ziua. Ca atare, tranziţia rapidă est foarte importantă, fără să mai facem deloc discuţii publice pentru a nu bloca administraţia şi pentru a ne putea concentra pe priorităţile guvernamentale”, a precizat Gorghiu, întrebată pe această temă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3415 secunde