Nicolae Ciucă pregătește remanieri. Trei miniștri importanți ar putea pleca din Guvern

509
Nicolae Ciucă pregătește remanieri. Trei miniștri importanți ar putea pleca din Guvern - ministriiremanieri-1660046592.jpg
Premierul Nicolae Ciucă ar pregăti un prim val de remanieri în Guvernul pe care îl conduce de aproape 8 luni. Trei miniștri importanți, de la PSD, PNL și UDMR, ar putea pleca din Executiv.

În următoarele zile, trei miniștri ar putea pleca din Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă, învestit la Palatul Victoria pe 25 noiembrie 2021.

Potrivit Antena 3, o amplă remaniere guvernamentală ar putea avea loc în viitorul apropiat. Câte un nume de la UDMR, PNL și PSD ar putea părăsi barca Executivului.

Ministrul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) aflat pe lista neagră ar fi Eduard Novak. Sursa citată notează că ministrul sportului este cel pe care-l sacrifică formațiunea condusă de Kelemen Hunor.

Se pare că liberalii l-ar fi vrut remaniat pe Cseke Attila, care are în subordine sume uriașe de la Dezvoltare.

Pe lista miniștrilor aflați la un pas de remaniere mai sunt și două nume importante de la PSD și PNL.

De la social-democrați ar fi vizat de schimbarea din funcție ministrul apărării, Vasile Dîncu, iar în tabăra liberală este vehiculat numele lui Virgil Popescu, ministrul energiei, scrie site-ul Știripesurse.ro.

De-a lungul ultimelor luni, pe fondul crizei din Energie, Virgil Popescu s-a aflat în centrul mai multor acuzații și scandaluri.

Acesta nu a fost atacat doar de Opoziție, ci și de voci din Coaliție. În debutul anului, chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu, dădea de înțeles că ministrul energiei ar trebui demis pentru modul în care s-a făcut liberalizarea energiei.

Tot atunci, președintele social-democraților preciza că premierul Nicolae Ciucă este cel care face prima evaluare a miniștrilor, iar el nu îi poate cere ceea ce este evident.

Pagina a fost generata in 0.3851 secunde