Nicolae Ciucă susţine că există riscuri dacă România trimite sistemul Patriot în Ucraina

635
Nicolae Ciucă susţine că există riscuri dacă România trimite sistemul Patriot în Ucraina - ciuca-ucraineni-1715685480.jpg
Ucrainenii au cerut țărilor europene, inclusiv României, să trimită sistemul de apărare Patriot. Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că o astfel de decizie trebuie analizată în CSAT, pentru că implică riscuri și acestea trebuie luate în calcul.

„Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea. Este o analiză extrem de complexă, este nevoie de o analiză dezvoltată care să ia în calcul toate riscurile”, a spus Nicolae Ciucă.

Afirmaţia lui Nicolae Ciucă vine în urma declaraţiei oferite de premierul Marcel Ciolacu la finalul săptămânii trecute.

„Suntem trei state cu sistemul Patriot: Polonia, România şi Germania. Ştim poziţia Germaniei. Domnul Tusk este prim-ministru al Poloniei. La noi, conform Constituţiei, comandantul suprem al armatei este domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu nu am avut o discuţie încă după vizita preşedintelui în Statele Unite. Am avut discuţii cu ministrul Apărării. Domnul ministru al Apărării are reţineri mari să dăm acest sistem, unul dintre sisteme să-l dăm în Ucraina”, a afirmat atunci Marcel Ciolacu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5851 secunde