Senatorul Gigi Chiru:

"Nu mă aștept la nimic bun de la vreun guvern condus de Victor Ponta"

130

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta și-a asumat, ieri, răspunderea pe noul program politic al Guvernului, în fața plenului reunit al Parlamentului. 


"Este un act de control al Parlamentului la adresa Guvernului și îmi doresc ca Parlamentul să își exercite acest drept. Deși a fost inițial văzută ca o simplă formalitate, asumarea răspunderii pe programul de guvernare cred că este o șansă reală de a prezenta din nou publicului larg și Parlamentului principalele obiective ale Guvernului și a reafirma principiile pe baza cărora am câștigat alegerile", a declarat Victor Ponta.
Legat de programul politic prezentat de premier, senatorul PDL Christian Gigi Chiru a spus că nu are nici măcar speranța că lucrurile ar putea merge bine pe viitor pentru români, din moment ce, până acum, tot ceea ce s-a spus au fost doar promisiuni. 
"Nu m-am așteptat și nici nu o să mă aștept la nimic bun de la vreun guvern condus de Victor Ponta, fie că toate angajamentele sunt incluse într-un program politic sau sunt doar promisiuni electorale. Asta ca să nu mai spun de faptul alianței cu UDMR, care creează un precedent periculos chiar și pentru Dobrogea, unde există atâtea minorități. Ce ar însemna ca toate să revendice arborarea steagului național? Guvernele conduse de Victor Ponta au avut la dispoziție doi ani ca să demonstreze de ce sunt în stare și singurul lucru pe care l-au arătat sunt cele 35 de taxe și impozite noi sau majorate. Cred că, deja, acest lucru spune suficient și ne putem da seama cât de bine se pricepe la conducerea unui guvern", a declarat senatorul PDL Gigi Chiru. 
Revenind la programul politic prezentat ieri, Victor Ponta a mai spus că, prin acest program, confirmă măsurile realiste, pragmatice de guvernare, care trebuie să răspundă populației care a votat în 2012. 
"Cota unică de 16 la sută rămâne în vigoare, reducerea CAS și scutirea pe profitul reinvestit rămân priorități", a completat Victor Ponta. 
Pe lângă toate acestea, Ponta a mai promis simplificarea fiscalității și sporirea competitivității fiscale a mediului de afaceri prin reducerea generală a impozitării, lărgirea bazei de impozitare, simplificarea sistemului de taxe, creșterea colectării veniturilor bugetare și reducerea evaziunii fiscale. 
"Revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe măsură ce cadrul fiscal-bugetar o va permite. Păstrăm plafonul de 16% și introducem, pe parcursul mandatului, în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite, impozitul diferențiat pe venitul salarial cu deductibilități fiscale: cote de 8%, 12% și 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit. De asemenea, aliniem la media europeană redevențele încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului", a mai spus Ponta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6748 secunde