O nouă stradă va fi înființată în Constanța. Iată ce planuri are primăria

1422

Articole de la același autor

O nouă stradă, paralelă cu bulevardul Aurel Vlaicu, ar urma să fie înființată în zona Campusului. Odată cu noua arteră, administrația publică locală își propune înființarea de locuri de parcare, spațiu pietonal și spațiu verde. Proiectul de hotărâre a fost supus atenției consilierilor, în ultima ședință a Consiliului Local Constanța.

Potrivit proiectului de hotărâre, administrația publică locală își propune să realizeze o nouă stradă în partea nordică a municipiului Constanța, între zona Campusului Universitar și bulevardul Tomis. Zona este în dezvoltare, în ultimii ani fiind ridicate numeroase blocuri și se impune crearea unei noi artere, care să preia din traficul de pe bulevardul Aurel Vlaicu, se arată în documentația realizată de autorități.

„În municipiul Constanța, paralel cu bulevardul Aurel Vlaicu, începând cu strada Rubinului până în strada Topazului, se propune o stradă/arteră colectoare care să deservească străzilor perpendiculare cu bulevardul și amenajarea urbană a zonei. Se intenționează crearea unei străzi/artere colectoare care să preia traficul din bulevardul Aurel Vlaicu înspre străzile perpendiculare existente (strada Topazului, strada Safirului, strada Perlei, strada Opalului, strada Agatului, strada Smaraldului și strada Rubinului). Odată cu acestea, se propun de-a lungul străzii/arterei propuse locuri de parcare, spațiu pietonal și spațiu verde irigat și elemente de mobilier urban. Prin acestea, se intenționează creșterea atractivității zonei pentru a insufla locuitorilor o viață activă și plăcută”, se arată în documentația atașată proiectului de hotărâre.

Astfel, intenția este de a crea spații verzi pe 1.770 mp, trotuare pe 1.965 mp, iar carosabil pe 4.365 mp. „În situația actuală, pe terenul studiat, majoritatea spațiului dintre bulevardul Aurel Vlaicu și limita de proprietate a construcțiilor este ocupat de mașini parcate spontan, pe domeniul public neamenajat”, mai arată autoritățile locale.

Prin proiectul propus, se intenționează realizarea drumului colector, care să preia traficul auto din bulevard, dar și o plantație de aliniament, între colectorul propus și bulevardul Aurel Vlaicu, care va fi întreținută prin sisteme de irigație. Astfel, ar urma să fie plantați 120 de arbori și 50 de arbuști.

Zona pietonală urmează să fie amenajată pe o suprafață de 1.965 mp, cu mobilier urban precum jardiniere, bănci, coșuri de gunoi și scrumiere, de-a lungul bulevardului Aurel Vlaicu. „Acestea se vor propune în armonie cu spațiile comerciale și cu destinația publică existentă”, se mai arată în documentație. De asemenea, sunt avute în vedere 91 de locuri de parcare adiacente străzii/arterei colectoare.

Finanțarea investiției va fi realizată cu fonduri de la bugetul local și din alte surse, valoarea ridicându-se la peste 7,8 milioane de lei fără TVA, respectiv 9,3 milioane de lei cu TVA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2831 secunde