"Oleg Danovski" ar putea ajunge astăzi pe masa guvernanților

2079

Articole de la același autor

Artiștii constănțeni ar putea respira ușurați astăzi. Potrivit deputatului UDTTMR, Aledin Amet, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a propus introducerea pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi a proiectului de act normativ privind trecerea Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" în subordinea ministerului pe care acesta îl conduce.
În acest sens, deputatul tătar a depus și o interpelare la minister, la care a primit ieri și răspuns. Potrivit acestuia, ministerul a întreprins toate demersurile necesare pentru a se putea definitiva procesul de preluare a instituției de cultură constănțene. "Având în vedere faptul că Ministerul Culturii și Patrimoniului Național are în subordine în regiunile de importanță istorică și culturală instituții de cultură de renume național, considerăm necesară reprezentarea la acest nivel și a regiunii dobrogene", se mai arată în răspunsul la interpelare.
Reamintim că opera constănțeană a fost la un pas de desființare după ce Consiliul Județean Constanța adoptase o hotărâre în acest sens. Ulterior, ca urmare a protestelor artiștilor, consilierii județeni și-au dat acordul pentru a ceda Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.
În fiecare zi de miercuri, membrii Executivului se reunesc în ședință de guvern, lucru care ar trebui să se întâmple și astăzi, cel mai probabil după ședința de plen a Parlamentului în cadrul căreia se va da citire moțiunii de cenzură depuse luni de PNL + PC și PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7048 secunde