Olguța Vasilescu: "Dacă președintele nu aplică decizia CCR, va fi posibilă suspendarea lui"

218
Olguța Vasilescu:

Articole de la același autor

O suspendare a președintelui României, Klaus Iohannis, va fi posibilă, pentru încălcarea Constituției, în cazul în care acesta nu va aplica decizia Curții Constituționale, a declarat, la TVR, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, precizând că în cadrul Coaliției de guvernare nu a fost luată, până în prezent, nicio decizie în acest sens.

"Categoric, în acest moment, pentru că nu a ieșit să spună nu respect decizia Curții Constituționale nu există un motiv de suspendare. Dar, dacă termenul nu va fi rezonabil și nu va aplica această decizie a Curții, atunci cu certitudine va fi posibilă o suspendare pe încălcarea Constituției. Sigur o să luăm o decizie. Așteptăm să mai cugete domnul președinte Iohannis, pentru că vedem că mai greu cugetă dumnealui, să prezinte o decizie într-un timp rezonabil. Așteptăm ca dumnealui să se pronunțe într-un timp rezonabil și, dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. Președintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituției. Este motiv clar de suspendare. Nu este luată nicio decizie până acum în cadrul Coaliției de guvernare sau a Partidului Social Democrat", a explicat Olguța Vasilescu.

Declarațiile ministrului Lia Olguța Vasilescu vin după ce, marți, președintele Klaus Iohannis a spus că a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, însă evaluarea nu este terminată, precizând că, în această etapă, motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări.

"Am citit motivarea deciziei Curții. Ca să nu apară, așa, o confuzie în spațiul public: am spus de prima dată când m-ați întrebat că voi citi această motivare până o înțeleg foarte bine. Deci, mai avem un pic de citit. Însă, citind această motivare, au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez demersul într-o nouă lumină. În această etapă, recunosc că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări, dar o aprofundare ulterioară ne duce mai aproape de adevăr. Vom vedea!", a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu membrii delegației Comisiei de la Veneția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5942 secunde