Orașul Cernavodă comemorează Eroii Neamului Românesc

140
Orașul Cernavodă comemorează Eroii Neamului Românesc - comemorarepoze037-1432193090.jpg
Cetățenii cernavodeni sunt invitați, joi 21 Mai 2015, să participe, alături de oficialitățile administrației locale, la ceremonialul militar și religios dedicat "Zilei Eroilor Neamului". 


Evenimentul va avea loc la Monumentul Eroilor din Parcul Central al orașului, începând cu orele 10.30, odată cu sosirea subunităților de militari, jandarmi, pompieri și polițiști locali, care vor defila însoțiți de acordurile Fanfarei Axiopolis. După intonarea Imnului de Stat, edilul orașului Gheorghe Hânsă va deschide ceremonialul cu un discurs istoric care va marca însemnătatea acestei zile dar și a jertfei celor căzuți pe front pentru a oferi posibilitatea românilor de azi de a gândi liber. Discursul va fi continuat și de alte personalități locale, veterani de război și profesori. 


Eroii Neamului vor fi pomeniți și în cadrul unui ceremonial religios oficiat de către un sobor de preoți. În memoria celor jertfiți, vor fi depuse zeci de coroane de flori, la monumentul din Parcul Central, de către reprezentanți ai Primăriei, a Consiliului Local, a partidelor politice, a unităților militare, a organizațiilor non-guvernamentale, a agenților economici, dar și a grupurilor de elevi. Evenimentul va culmina cu momentul mult așteptat de către cetățeni: defilarea subunităților militare, însoțită de acordurile Fanfarei Copiilor "Axiopolis".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4967 secunde