Orașul din județul Constanța unde încălzirea e mai ieftină ca… apa

1345
4

Articole de la același autor

După eforturi prelungite ale administrației locale din Cernavodă, Ministerul Dez-voltării Regionale și al Administrației Publice a aprobat proiectul ce vizează finanțarea cu 2,5 milioane lei pentru racordarea a aproximativ 350 de gospodării la rețeaua cu agent termic de la Centrala Nucleară Cernavodă.

"În prezent, 85 la sută din consumatorii localității sunt conectați la sistemul de încălzire, cu excepția a două cartiere periferice de case. Eu îmi doresc ca tot orașul Cernavodă să fie racordat la sistemul de termoficare prin CNE. Banii obținuți din finanțare vor fi investiți în construirea a două puncte termice în zonele Dealul Sofia și zona Sere, dar și în construirea a peste doi kilometri de rețea termică pe străzile Răsăritului, zona cimitir, Victoriei, Oituz, Canalului și altele. De asemenea, pentru realizarea acestui proiect, bugetul local Cernavodă contribuie cu o investiție de aproximativ 1,2 milioane lei. Condițiile de implementare ale acestui proiect, pentru dobândirea fondurilor de la stat, impun realizarea acestor lucrări într-un termen scurt, până în primăvara anului 2015", a declarat primarul localității Cernavodă, Gheorghe Hânsă.

Așadar, echipele din teren lucrează la foc continuu, chiar și în condiții de iarnă, pentru finalizarea la timp a întregii rețele de termoficare a orașului Cernavodă. Proiectul prevede extin-derea sistemului de termoficare cu o tehnologie nouă și cu materiale de foarte bună calitate. Drept urmare, sunt instalate conducte preizolate, care nu pierd energia pe șanțuri, dotate cu senzori electrici pentru identificarea unei eventuale defecțiuni.

Proiectul face parte dintr-un program multianual de dezvoltare a orașului Cernavodă. Strategiile de evoluție urbană au fost stabilite, de către edilul Gheorghe Hânsă, pentru perioada 2006-2015.

"Primul obiectiv stabilit și îndeplinit a fost modernizarea tramei stradale și racordarea localității la apă de izvor de la Medgidia. Al doilea obiectiv care este în curs de realizare vizează racordarea întregului oraș la sistemul de termoficare prin CNE. Beneficiile acestui proiect sunt multiple pentru orașul Cernavodă, cum ar fi menținerea unui preț cât mai mic al gigacaloriei, sub 100 de lei, crearea a peste o sută de locuri de muncă pe durata construcției, realizarea unui sistem de încălzire performant, care produce energie accesibilă pentru cetățeni, finanțat în procent de 70 la sută de la bugetul de stat și 30 la sută de la bugetul local", a mai declarat edilul din Cernavodă.

Gheorghe Hânsă a adăugat că, acest proiect a fost inițiat și anul trecut de către Primăria Cernavodă, dar din nefericire lucrările nu au putut fi finalizate la timp, deoarece finanțarea a fost obținută în decembrie 2013, iar condițiile grele de iarnă nu au putut permite implementarea proiectului în termenul impus. Din fericire, anul acesta finanțarea a fost acceptată în timp util, termenul pentru finalizarea proiectului fiind suficient pentru a realiza procedurile de achiziție publică și de demarare a lucrărilor.

Comentează știrea

Naekst
5 decembrie 2014
Incalzirea la Cernavoda

Mie mi-ar parea normal ca in Cernavoda incalzirea sa fie gratuit sau oricum foarte aproape de gratuit, oamenii astia traiesc cu bomba atomica linga ei iar apa calda livrata de centrala este oricum un deseu.

breje monica
5 decembrie 2014
job part time

Oferte de lucru noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

neno
14 decembrie 2014
Lucru de mintuiala

Termoficarea orasului se face preferential,sau dupa bunul plac al primariei.Nici nu sau termoficat toate strazile din interiorul orasului si sa trecut la cele limitrofe.Ce sa intelegem?Sau asfaltat srazile dar nu sau schimbat conductele de apa potabila, insa ne scoate ochii ca ne aduce apa de izvor de la Valul lui Traian. In campanie D-nul Primar sa batut cu caramida-n piept ca va rupe legetura cu RAJA insa a lasato moarta. Referitor la pret pe giga calorie este exagerat de mare fata de pretul preluat de la FCNE. Daca pe D=nul Primar al intereseaza foarte mult de populatia orasului Cernavoda de ce nu merge la FCNE sa discute probleme suventiei ce a vrut sa o dea pentru orasi si nu sa inteles cu D-na Primar Mariana Mircea? O alta intrebare; unde este canalul care a facut referinta D-nul Hinsa acum doi ani,ce trebia sa treaca pe sub stadionul din centru pentru preluarea apelor plufiale? Unde sunt locurile de munca care lea promis, sau A ADUS DECIND ESTE LA CONDUCEREA ORASULUI VREUN INVESTITOR PENTRU CEAREA UNOR LOCURI DE MUNCA.Si se pot pune multe intrebari insa din pacate fara niciun raspuns. Intrebare cea de pret este-CE TREBUIE SA FACEM DRAGI CERNAVODENI?

ovezea
13 iunie 2015
bau

deci?sa zica cineva ca psd=pnl nu e aceeasi mizerie.raja,afacerea lui n.c-tinescu care detine monopolul in judet si nu numai.pret foarte mare = cu al apei din puturi,extrase cu pompe,tratare etc.la care se adauga plusuri,pierderile din retea,nejustificat.se stie ca aceste firme contribuie la finantarea partidelor.in c-voda retelele sunt depasite ,se fac numai carpeli,apa nu corespunde,desi e apa de dunare,vine prin cadere are acelasi pret cu apa de izvor care necesita costuri suplimentare,populatia consuma apa plata.caldura in oras trebuie sa fie moka,cne sa-si asume macar atat. mai e ceva:sa se constate ca soseaua de centura e mai rau ca pe camp,nu s-a pus macar un deget grosime de asfalt sau piatra iar piscinele,acele gropi cu pomi in ele,de la gara fluviala,baza sportive,pod,primarie care au costat enorm si sunt nefolositoare si nu functioneaza ,cat banet s-a cheltuit si cine a furat banii?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Decembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Joi, 27 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Marţi, 25 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Vineri, 21 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.2044 secunde