Parlamentarii Constanței, la ora scadenței / Ce a făcut Banias pentru Constanța

1382
9
Parlamentarii Constanței, la ora scadenței / Ce a făcut Banias pentru Constanța - mirceabanias1-1349730645.jpg

Articole de la același autor

Au trecut aproape patru ani de când constănțenii și-au trimis reprezentanții în Parlamentul României. În ce măsură oamenii s-au simțit reprezentați de aceștia, cu ce s-a schimbat viața urbei sau a cetățenilor datorită parlamentarilor de Constanța, puțini sunt cei care se pot pronunța. Și poate că și mai puțini sunt cei care au habar cine le sunt parlamentarii.

Ziarul Cuget Liber deschide astăzi seria articolelor în care va fi luată la puricat activitatea reprezentanților județului Constanța

în Parlamentul României. Astăzi vom afla cine este senatorul Mircea Banias.

Deși a avut un parcurs destul de agitat pe scena politică, ultimii ani obligându-l să facă schimbări majore în ceea ce privește culoarea politică, dar și funcția, Banias se declară mulțumit de activitatea desfășurată în Parlament.

Pentru cei care nu-l cunosc, menționăm că Mircea Banias face parte din rândul acelor oameni poli-tici, cărora le-a fost mai greu să-și găsească identitatea, trecând din partid în partid până ce a simțit că a ajuns în formațiunea care coincide cu convingerile sale. De altfel, această "nestatornicie" este cea care l-a făcut celebru pe Banias, în momentul în care a decis să treacă de la PDL la PC, dând peste cap calculele democrat-liberalilor și contribuind la căderea Guvernului Emil Boc. Senatorul a trecut la conservatori, unde a fost numit președintele Filialei Constanța. La alegerile din 9 decembrie 2012, Banias va candida pe listele Uniunii Sociale Liberal din partea PC.

Pedelistul care l-a dărâmat pe Boc

Cu privire la evenimentul căderii Guvernului Boc pe care mulți colegi de formațiune l-au catalogat ca fiind "un gest de trădare", Banias vorbește și acum cu mândrie. "Nu o să regret niciodată faptul că am plecat din PDL și am decis să trec la PC, acțiune care a dus la căderea Guvernului Boc. Am avut un punct de vedere total diferit față de cel al colegilor mei de atunci și aș fi putut să mi-l exprim altfel. Dacă nu aș fi făcut acest gest, tăierile salariale și celelalte măsuri destructive ar fi continuat și ar fi făcut un mare rău populației României", a precizat Banias.

Faimos datorită dosarului "Portul"

O altă "cumpănă" în cariera politică a lui Banias a reprezentat acuzele care i-au fost aduse în dosarul "Portul". Acesta este cercetat pentru inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de influență și instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altcineva un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Banias a fost trimis în judecată, pe 2 aprilie 2012, alături de alți 38 de inculpați. Celebrul dosar se află acum pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă senatorul a negat întotdeauna orice implicare a sa în acest caz.

"Am contribuit la înființarea satului Culmea"

Referitor la acțiunile pe care Banias le consideră cu adevărat relevante pentru activitatea sa în Parlamentul României, acesta a precizat cele 32 de propuneri le-gislative, din care cinci s-au concretizat ca legi.

"M-am ocupat preponderent de redactarea a peste 30 de proiecte de lege, dintre care cinci au devenit legi. Ca proiecte cu aplicare directă pe județul Constanța, am contribuit, alături de colegul meu, deputatul Constantin Chirilă la înființarea unui sat nou în localitatea Ovidiu, respectiv satul Culmea. Am luptat pentru drepturile militarilor în rezervă și m-am implicat în proiectele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din care am făcut parte", a explicat Banias.

Ca sinteză a activității desfășu-rate în legislatura 2008-2012, men-ționăm că Banias a avut doar 16 luări de cuvânt, în 14 ședințe, cinci declarații politice și a inițiat, așa cum am menționat anterior, 32 de propuneri legislative. Banias a fost membru al PDL și vicepreședinte al Grupului Parlamentar democrat-liberal până în februarie 2012, când a părăsit partidul pen-tru a trece la PC. Banias este membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occi-dentale. Acesta a ocupat funcția de secretar în cadrul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță na-țională până în martie 2012. Tot până atunci, acesta a făcut parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda, Grupul parlamen-tar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, din cel de prie-tenie cu Malta și din Grupul parla-mentar de prietenie cu Republica Kazahstan.

Ce ne promite Banias

După traseul tumultuos pe care liderul PC l-a avut, mulți dintre cunoscuții lui Banias au declarat că o candidatură pentru un nou mandat nu ar fi oportună, totuși, acesta este decis să participe la scrutinul electoral din 9 decembrie. Banias a vorbit despre proiectele pe care le are în vedere în eventualitatea în care va reuși să câștige, din nou, un scaun în Parlamentul României.

"Eu sunt politician de dreapta și mă voi implica în diverse proiecte care să se plieze pe convingerile mele. Voi milita pentru reducerea fiscalității, am votat deja pentru reducerea cotei unice de impozitare și pentru plata TVA-ului la înca-sarea facturilor. Mai mult de atât, eu sunt de părere că reprezentanții clasei de mijloc și micile între-prinderi sunt motorul unei economii. Voi susține promovarea proiectelor care sprijină clasa de mijloc și ajută la dezvoltarea micilor întreprinderi", a declarat Banias. 

Comentează știrea

Alegători
9 octombrie 2012
Banias

Traseist(a trecut prin trei partide-PNL,PDL,PC),incompetent profesional,corupt.Cu aceste trasaturi morale are tupeul sa candideze pentru un post de senator in Parlamentul României?Candideaza in colegul in care locuiesc,unde va veni sa -si justifice candidatura îl voi primi cu huiduieli si ca mine multă lume.Sper sa nu ajungă acest individ in Parlament.

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
9 octombrie 2012
Atac in stil mafiot si Presiuni ilegale la ANR

reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia SRI intitulate fictiv de noi Raport SRI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

"atac in stil mafiot ?"
9 octombrie 2012
si fostii si actualii

mai pardon,in stil mafiot au lucrat si portocalii si galbenii si rosiorii.presiuni la ANR au existat de cand lumea.jocurile sunt facute sus bine mersii,iar prostanacii din anr (unii,nu toti),cad victime.verificati mai bine.vinovatii sa plateasca !

Răspuns la: Atac in stil mafiot si Presiuni ilegale la ANR
Adăugat de : REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE, 9 octombrie 2012
reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia SRI intitulate...
ath
9 octombrie 2012
Un scamator "LEGITIM"

Domnule Banias,sa clarificam un lucru.Un MANDAT in Parlament inseamna un CONTRACT incheiat intre un politician si un numar de cetateni. Mandat inseamna ACTUL prin care o persoana ii da alteia puterea de a lucra in numele ei. Faptul ca un parlamentar s-a folosit de increderea (voturile,mandatul) cetatenilor si apoi a renuntat unilateral la CONTRACT dar a ramas in PARLAMENT se numeste SCAMATORIE sau INSELATORIE. Traseistii politici sunt niste TALHARI POLITICI. Culmea obrazniciei este ca un parlament compus din TALHARI POLITICI se numeste ca este PARLAMENT LEGITIM. Daca cetatenii te-au ales in Parlament,in mod normal tot cetatenii trebuie sa spuna daca le mai reprezinti sau nu interesele lor. Dumneata ai stat de vorba cu ei in momentul cand ai hotarat sa renunti la CONTRACT ? Mai vreti niste voturi ? Puneti-va in locul meu,un simplu cetatean.Cum pot sa ghicesc eu domnule Banias in care palarie ai de gand sa ascunzi "iepurele" in viitorul Parlament ? In al doilea rand(pentru CUGET LIBER):cand mai scrieti un articol despre parlamentarii Constantei va recomand sa formulati intrebarea astfel:CE A PROMIS SI CE A FACUT "Ixulescu" PENTRU CONSTANTA. Ixulescu trebuie sa dea socoteala avand LISTA PROMISIUNILOR in stanga si LISTA REALIZARILOR in dreapta.(valabil si pentru Mazare)

sc
9 octombrie 2012
jigodie

AI FOST.....ESTI....SI VEI MURI CA O MARE JIGODIE PENALA ce esti !!!! Ti-o spune un FOST prieten si coleg (vezi Sammarina) care pe aceasta cale iti transmite sa-ti dai dracu demisia din VIATA POLITICA si sa treci la navigatie . Ti-ai luat brevetu de comandant cu ""magna cum-necum'' ...naviga si demonstreaza ca esti valoros. VIATA POLITICA te-a ""AJUTAT"" sa treci de la un jegos de apartament direct intr-o ditamai cazemata situata pe buza falezei nord...lipita dealtfel cu alta cazemata a altui penal...Mironescu. Candideaza si lumea va afla mult mai mult despre adevaratul ''socialist'' din tine............

Cetateanu' stupefiat
9 octombrie 2012
Bravos ,Hanibal !

Ca bine le mai zici,mon cher ! Jos palaria pentru dumneata !

x
14 octombrie 2012
x

In loc sa criticati pe altii mai bine v-ati uita la voi. Sa nu uitam ca Mircea Banias a fost cel care a inclinat balanta in Senat atunci cand a plecat si astfel am scapat de guvernul BOC si de taierile salariale! Mult succes domnule Banias! Va votam in continuare

goagal
17 octombrie 2012
Ai dreptate

numai ca incurci Parlamentul cu Primaria( desi socoteala ar fi identica) M(adam) MACOVEI are o ideie(singulara) f. buna, dar in dezacord cu colegii prinsi cu mata-n sac(MRU) ; SA NU MAI APARA IN LISTE, TRASEISTII !Ma tem ca ar ramane Parlamentul fara jumatate din candidati si cum PDLul are nevoie de oameni pe posturile dorite, M>M> n-are nici-o sansa in demersul ei !,,Scamatorul,, JIJI are sanse mai mari decat (perdanta la Bucuresti)WOW, doamna Udrea ,in provincie...In rest, iti dau dreptate; unii parlamentari ai Constantei nici macar n-au calcat pe aici !

Răspuns la: Un scamator "LEGITIM"
Adăugat de : ath, 9 octombrie 2012
Domnule Banias,sa clarificam un lucru.Un MANDAT in Parlament inseamna un CONTRACT incheiat intre un politician si un numar de cetateni. Mandat...
inderjoschi
22 octombrie 2012
traseismul și minciuna

"Găsirea" identității politice după o lungă "călătorie" pe la mai multe partide parlamentare (că doar nu puteai să te duci acolo unde nu este ceva de ros!), este o meteahnă a majorității parveniților (a se citi traseiștilor). La un așa popor așa conducător!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Propuneri pentru Avocatul Poporului
Pagina a fost generata in 1.1966 secunde