Parlamentarii se reunesc în SESIUNE EXTRAORDINARĂ pentru a-și vota noile privilegii

131
Parlamentarii se reunesc în SESIUNE EXTRAORDINARĂ pentru a-și vota noile privilegii - plen365264800-1358758340.jpg

Conducerea Parlamentului se reunește, luni, pentru a convoca o sesiune extraordinară dedicată adoptării unui nou Statut al deputaților și senatorilor.

Deși modificarea legii a fost determinată de necesitatea reducerii drastice a unor cheltuieli, în contextul unui buget insuficient pentru cei 588 noi parlamentari, aceștia au profitat de ocazie pentru a "umbla" și la prevederile referitoare la imunitate.


Proiectul de lege ce va fi votat marți stipulează că parlamentarii care nu locuiesc în București vor primi 4.000 de lei pentru cazarea în Capitală, adică jumătate din suma de care beneficiau până acum. În plus, diurnele vor fi reduse, la fel și cheltuielile pentru călătoriile cu avionul și mașina. Noul statut mai prevede că aleșii care chiulesc vor plăti absențele din indemnizație. Mai mult, aceasta va fi chiar suspendată în cazul în care parlamentarii sunt reținuți sau arestați.

Pentru prima dată sunt prevăzute sancțiuni cu privire la conflictul de interese și este specificat clar faptul că deputații și senatorii nu își pot angaja rudele la birourilor parlamentare, transmite realitatea.net.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.622 secunde