Partidele mici de la malul mării își fac planuri mărețe pentru alegerile din 2012

1458
Partidele mici de la malul mării își fac planuri mărețe pentru alegerile din 2012 - 02f2fb6380f4ef5e1b81c93ff9854942.jpg
Resuscitați după această vară incendiară, țărăniștii și peremiștii constănțeni încep să își intre în ritm, pregătindu-și strategiile pentru localele din 2012.

Președintele Organizației Jude-țene a PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi, a declarat că țărăniștii "stau bine" la capitolul organizare pentru alegerile locale din 2012.
Tudorel Chesoi a explicat faptul că programul național de organizare, în funcție de secțiile de votare, evoluează, dar nu în ritmul pe care și l-ar fi dorit. Liderul țărăniștilor constănțeni a precizat că, până acum, municipiul Constanța a fost acoperit în proporție de 50%, Medgidia în proporție de 30% și Cernavodă de 25-30%. Tudorel Chesoi a arătat că, printre organizațiile forte, se numără și cele de la Mangalia, Topraisar, Cerchezu, Vulturu, Cogealac. Pe de altă parte, Chesoi a refuzat să vorbească despre zonele neacoperite sau despre localitățile în care nu există organizații țărăniste.
În continuare, liderul PNȚCD Constanța a precizat că țărăniștii își caută acum candidații pentru alegerile locale din 2012. "Căutăm candidații pentru Primăria Constanța și pentru Consiliul Județean Constanța", a spus ferm el, încrezător în șansa lor. Tudorel Chesoi a susținut că țărăniștii vor să înscrie în această luptă propriii candidați și doar în turul al II-lea să ajungă la o înțelegere cu alte partide.
Și peremiștii constănțeni sunt în permanentă descoperire a valorilor. "Organizațiile sunt bine structurate în teritoriu. Este normal să apară și mișcări, dar noi căutăm întotdeauna oameni valoroși", a explicat liderul PRM Constanța, Mircea Stoian. Și PRM Constanța vrea să se impună cu oamenii săi. "Noi sperăm să fie candidații noștri. Doar în condițiile în care se vor încheia alianțe la nivel național, atunci vom fi nevoiți să ne supunem deciziilor de la centru", a adăugat el.
"Chiar mă caută oamenii. Vor să intre în PRM, dar așteptăm să dăm și noi drumul la noul sediu", a mai spus Mircea Stoian.
El a mărturisit că formațiunea politică a rămas fără sediu și urmează să se instaleze într-o nouă "casă" în scurt timp. "De șapte ani stăteam cu chirie, dar aceasta a ajuns la 500 de euro și trebuia să plătim și utilitățile și nu ne permiteam.
La noul sediu, vom plăti aproximativ 800 de lei/lună plus utilitățile și va fi mai bine", a remarcat optimist liderul peremiștilor constănțeni.

Cotizații… după posibilități
Atât țărăniștii, cât și peremiștii au preferat o formulă flexibilă de colectare a cotizațiilor. Tudorel Chesoi, liderul PNȚCD Constanța, a recunoscut că această cotizație are valoare simbolică. "Cotizația poate ajunge de la 1 leu până la câteva sute de mii și chiar milioane de lei. După posibilități. Minimul este 1 leu, iar maximul-cât vrea fiecare", a detaliat Chesoi. "Nu putem spune că suntem cu cotizațiile la zi, dar nu aceasta este problema. Cotizația este mai mult simbolică", a încheiat el.
În tabăra peremiștilor, membrii pot ajunge să cotizeze de la doi sau cinci lei până la câteva sute de mii și chiar un milion de lei vechi. Așa cum a precizat și președintele PRM Constanța, Mircea Stoian, până la urmă, fiecare cotizează în funcție de posibilități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3026 secunde