Patru primării din județul Constanța, sancționate de AEP

198
Patru primării din județul Constanța, sancționate de AEP - patruprimarii-1427825002.jpg

Articole de la același autor

Filiala Sud - Est a Autorității Electorale Permanente a efectuat în ultima perioadă mai multe controale, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma verificărilor reprezentanții AEP au aplicat 33 de sancțiuni, din care 32 de amenzi în cuantum total de 32.000 lei și un avertisment.


Printre primăriile verificate se află și cele din localitățile Lipnița, Băneasa, Castelu și Horia care, în urma neregulilor depistate, au fost sancționate cu câte 1.000 de lei. Potrivit unui comunicat de presă, în urma verificărilor au fost constatate nereguli în aplicarea legii privind autoritățile publice locale. 


Pe de altă parte, Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze astfel de controale, conform planificărilor lunare și anuale. Conform reprezentanților AEP, acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective în-drumarea privind utilizarea Registrului electoral, monitorizarea modului de efec-tuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare, verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale. Totodată, se mai verifică modul de actualizare și întocmire a listelor electorale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.469 secunde