Deputatul Mihai Lupu solicită Guvernului să pună în aplicare legea voucherelor de vacanță

166
Deputatul Mihai Lupu solicită Guvernului să pună în aplicare legea voucherelor de vacanță - deputatulmihailupu-1427824886.jpg

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Mihai Lupu a susținut, ieri, o declarație politică în Camera Deputaților în care a tras un semnal de alarmă printre guvernanți în privința tergiversării acordării voucherelor de vacanță. 


"Astăzi, 31 martie, ar fi trebuit să fie prima zi pentru emiterea în sistem online a voucherelor de vacanță. Pe site-urile instituțiilor specializate, în speță al Agenției Naționale pentru Turism, bate vântul, sistemul este în construcție, în timp ce în Parlament, PSD îngreunează dezbaterea și finalizarea acestui proiect normativ vital pentru relansarea industriei românești de turism. În calitatea mea de deputat de Constanța, nu pot să accept cum o inițiativă lăudabilă a ajuns să fie transformată într-o nouă minge de ping-pong între Guvern și Parlamentul României. Astfel, conform Federației Patronatelor din Turismul Românesc, dacă doar 5% dintre cei care au dreptul să primească vouchere de vacanță le-ar fi primit de la 1 ianuarie, așa cum prevedea inițial legea, am putea vorbi pentru acest an de 178 de milioane de euro care intră în circuitul economic", a spus parlamen-tarul Mihai Lupu. 


El a mai explicat că, ținând cont că 30% dintre români își iau vacanțe în sistem early booking, achiziționându-le în perioada ianuarie-martie, pentru a putea profita de reducerile din această perioadă, industria turismului a pierdut, din calculele preliminare, în jur de 50 de milioane de euro, bani care nu au fost încasați pentru că, în mod ilegal, legea voucherelor nu se aplică încă. 


"Mai mult, actul normativ nu se aplică nici măcar conform noului termen dezbătut în comisiile parlamentare din Camera Deputaților - termenul de 31 martie, ceea ce mă face să declar, cu amărăciune, că anul turistic 2015 este pierdut și că sunt șanse minime ca românii să poată beneficia în această vară sau chiar la iarnă, de voucherele de vacanță", a mai spus deputatul Mihai Lupu.


Totodată, el și-a arătat nedumerirea și i-a acuzat pe guvernanți că "au uitat" acest act normativ prin sertare și a solicitat public Guvernului României să dispună de urgență sumele necesare funcționării sistemului online de eliberare a acestor vouchere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.948 secunde