Primarii constănțeni vor salarii mărite și sar la gâtul Guvernului: "E o demagogie"

308
Primarii constănțeni vor salarii mărite și sar la gâtul Guvernului:

Articole de la același autor

Edilii din județul Constanța s-au arătat nemulțumiți la ședința de ieri cu primarii, organizată la Prefectura Constanța. Toți edilii din județ au atras atenția asupra salarizării proaste din administrația publică locală. Mai mult, unii dintre ei au atras atenția că le pleacă oamenii. 


Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, prezent la întâlnirea cu primarii, a declarat, la Constanța, că salariile bugetarilor din administrațiile locale vor crește de la 1 ianuarie 2016. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a subliniat, în cadrul întâlnirii, că aceste creșteri salariale ar trebui făcute din al doilea trimestru al anului 2015 și nu în 2016. Edilul a criticat actuala politică de salarizare, subliniind că salariile ar trebui să fie decente. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a afirmat că mărirea salariilor funcționarilor publici din administrația publică locală nu este un moft, ci o necesitate. "Cerem doar ca aceste salarii să fie decente! E o demagogie!", a subliniat șeful comunității din Cumpăna. 


La rândul său, Gigel Sava, primarul localității Hârșova, a spus că nu se poate merge în anul 2015 cu salarii de 800 lei pe lună. Și primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, s-a arătat nemulțumit, declarând că există pericolul ca oamenii să renunțe la posturile din primării. 


La unison, primarii din Constanța i-au solicitat ministrului Liviu Pop ca remu-nerațiile funcționarilor publici să fie mă-rite de la 1 iunie, la rectificarea bugetară, și nu de la 1 ianuarie 2016. Acesta a declarat că îl va informa pe premierul Victor Ponta despre dorința edililor din județul Constanța. De asemenea, Pop s-a arătat optimist că se va găsi o soluție în zona funcționarilor publici. Cu toate acestea, el a explicat că prioritatea o constituie finalizarea Codului Fiscal și scăderea TVA până în vară. El a mai adăugat că peste 65 la sută dintre funcționarii din administrația publică vor avea de anul viitor salariile mărite. 


Toate primăriile, controlate
Printre subiectele abordate de prefectul Ion Constantin s-au aflat salubrizarea cursurilor de apă, întreținerea șanțurilor și rigolelor din localități, evaluarea derulării programului pentru ajutorarea persoanelor defavorizate 2014, respectarea termenelor de soluționare a cererilor formulate potrivit Legii nr. 10/2001, obligațiile administrațiilor publice locale prevăzute în actele normative din domeniul protecției mediului. Acesta a făcut apel la primarii din județ să ia măsuri pentru prevenirea inundațiilor și le-a solicitat primarilor din comunele Ciobanu, Gârliciu, Seimeni și Topalu să interzică circulația pe digurile din zonă pentru a nu le fi afectată structura. De asemenea, prefectul Ion Constantin a anunțat edilii că până la sfârșitul anului, toate cele 70 de primării din județ vor fi controlate. Scopul acestor verificări este diminuarea problemelor legate de legalitate. Totodată, edilii din județ i-au solicitat prefectului să organizeze ședințe de fond funciar din cauză că sunt probleme pe care autoritățile locale nu au reușit să le rezolve. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4351 secunde