PD-L Constanța îi cere lui Geoană "să nu-i ia de proști pe români"

2467
Democrat-liberalii constănțeni au susținut, ieri, o conferință de presă în cadrul căreia au comentat asupra evenimentelor care au animat, în ultima perioadă, scena politică autohtonă, în pragul alegerilor prezidențiale. La eveniment au participat senatorul Mircea Banias, președinte al Organizației Județene a PD-L Constanța, deputatul Constantin Chirilă, dar și prim-vicepreședintele filialei, Adrian Manole. Senatorul Banias a făcut referire, în acest context, la criza economică și guvernamentală și a anunțat, încă de la început, că acuză PSD-ul și PNL-ul de "prelungirea deliberată" a acestei perioade de incertitudine, explicând că cele două partide amână, în opinia lui, "cu inconștiență și de dragul unor manevre ieftine, numirea unui Executiv stabil, cu prerogative depline".
În acest context, Banias a precizat că Mircea Geoană, în calitate de președinte al Senatului, trage de timp "în mod penibil" pentru ca Parlamentul să nu se reunească în vederea votării Cabinetului propus de premierul desemnat, Liviu Negoiță, în vreme ce, pe de altă parte, PNL-ul dă, și el, dovadă de iresponsabilitate pentru că, susține liderul PD-L Constanța, "revoluția bunului simț nu poate fi începută și dusă cu oameni ca Ludovic Orban, care insultă cu nonșalanță electoratul altor partide".
Totodată, senatorul PD-L de Constanța a menționat, cu privire la vizita efectuată de Mircea Geoană, candidatul PSD+PC la președinție, la Moscova, spre sfârșitul lunii aprilie, că îi cere acestuia să nu-i subestimeze pe români: "Un subiect pe care l-am vrea lămurit, deși sunt sceptic că vom avea răspunsuri la el, este cel privitor la vizita lui Geoană la Moscova. Îi cerem lui Geoană să nu-i ia de proști pe români". În plus, Banias a explicat că "normalizarea unui dialog cu Rusia nu se face în întâlniri secrete, ci la lumina zilei, în cadrul unor întâlniri oficiale". Pe un ton oarecum ironic, Mircea Banias a adăugat și că nu poate să nu îl bănuiască pe Geoană de faptul că, în calitate de "purtător de ștafetă al domnului Iliescu, n-a simțit nevoia să-și ia lumină de la Răsărit". Într-o notă mai serioasă, Banias a concluzionat, însă, că dacă în calitate de lider al PSD, Mircea Geoană avea dreptul la acea vizită în Moscova, în calitate de președinte al Senatului și de vicepreședinte al CSAT "nu avea voie să facă acest lucru (n.r. - să participe la o întâlnire secretă)". Iar aici, democrat-liberalul a afirmat că, din punctul său de vedere, "zvonurile cu negocierea anumitor privatizări sunt mult mai plauzibile". "Nu pot să nu mă gândesc că Geoană a pus deja România amanet în contul iluzoriei sale victorii în alegerile prezidențiale", o conchis președintele PD-L Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3841 secunde