"Pe legislația actuală nu e posibilă înființarea de noi secții de votare în străinătate"

2604
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, marți, că a venit la BEC cu "toate proiectele posibile", inclusiv cu unul privind alocarea de bani, precizând, totodată, că teoretic se pot înființa noi secții de vot, dacă permite legea. Meleșcanu, a declarat, la ieșirea de la Biroul Electoral Central, că pe legislația actuală nu este posibilă înființarea de noi secții de votare în străinătate, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. 


"În legătură cu acest document, BEC va exprima puncte de vedere despre ceea ce putem să facem și ceea ce nu putem să facem", a spus ministrul de Externe, precizând că, după finalizare, documentul va fi prezentat într-o conferință de presă, pentru a fi cunoscute propunerile MAE.

"În mare măsură, pe legislația actuală nu este posibil (să se înființeze noi secții -n.r.). Se vor face derogări, dacă se vor găsi modalități de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului", a spus Meleșcanu, întrebat dacă la cel de-al doilea tur al alegerilor va fi suplimentat numărul secțiilor de votare din diaspora, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.434 secunde