Dacă vor mai fi tensiuni în partid

Pedeliștii din județ amenință că nu se vor prezenta la alegeri

1607
Pedeliștii din județ amenință că nu se vor prezenta la alegeri - d6ffaadcdf5e63e290cfa03c61d1d238.jpg
Tensiunile create în ultima perioadă în PDL Constanța au determinat mulți membri ai Biroului Permanent Județean (BPJ) Constanța să absenteze de la ședințe. La sfârșitul anului trecut, timp de două ședințe consecutive ale BPJ nu a existat cvorum, adică nu au fost prezenți simultan cel puțin 17 membri, ceea ce însemna că, în cazul în care și la prima ședință ar fi existat aceeași situație, BPJ ar fi fost dizolvat.
Din fericire pentru pedeliștii constănțeni, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că, la ședința din 8 ianuarie 2011, cvorumul a fost întrunit.
În ceea ce privește absența, mai mulți membri ai BPJ au declarat că acest lucru se întâmplă deoarece "s-au săturat ca de câte ori se strâng acolo să se certe între ei de parcă n-ar face parte din același partid".
Absenteismul de la ședin-țele BPJ îl nemulțumește și pe deputatul Constantin Chirilă, care s-a arătat supărat pe "eternii absenți".
El a arătat că în PDL Constanța este multă treabă, afirmând că "nu putem vorbi cu locurile goale".
De asemenea, Chirilă a adăugat că ar fi bine ca starea de provizorat, de interimat să ia sfârșit odată, iar responsabilitățile să fie clar delimitate.
Lucru care, de altfel, se încearcă, la ultima ședință a BPJ fiind propuse două date pentru alegerea președintelui Organizației Județene a PDL Constanța.

Astăzi se decide soarta PDL Constanța, la București
Prima dată stabilită nu mai poate fi valabilă în condițiile în care alegerile interne din filiala de la malul mării fuseseră propuse pentru 22 ianuarie. În schimb, rămâne "în picioare", data de 12 februarie dacă și mai-marii de la București vor fi de acord cu acest lucru.
Pentru a clarifica situația filialei de pe litoral, parlamentarii constănțeni PDL au fost convocați, astăzi, la o discuție cu președintele PDL, Emil Boc și cu Vasile Blaga, fiind posibil să participe și Elena Udrea.
În momentul de față, funcția de președinte al Organizației Județene a PDL Constanța este îndeplinită de senatorul Mircea Banias care este interimar. El a precizat că va candida pentru funcția de președinte, lucru care îi nemulțumește pe mulți pedeliști. Un alt candidat este șeful de la ANR Constanța și vicepreședinte la PDL Constanța, Paul Brânză, însă este posibil să mai apară și alți doritori.
Revenind la tensiunile din cadrul PDL Constanța, acest lucru a fost resimțit și de mulți președinți de organizații locale din județ.
Cei mai mulți spun că vor veni la alegeri pentru a se face liniște în partid iar lucrurile să intre în normalitate. Cu toate acestea, sunt și oameni care au o altă opțiune pentru că s-au săturat de discuții contradictorii.
"Organizația 23 August nu se va prezenta la alegeri dacă vor mai fi aceste tensiuni în PDL Constanța", a declarat primarul localității 23 August, Mugur Viorel Mitrana.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : I-a lovit criza în… vacanțe
Joi, 13 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu plec din partid!"
Vineri, 07 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Se va naște un monstru politic"
Pagina a fost generata in 0.3581 secunde