Persoanele fără adăpost din Constanţa, cazate în Centrul „Sfânta Filofteia”

153
Persoanele fără adăpost din Constanţa, cazate în Centrul „Sfânta Filofteia” - persoanelefaraadapost-1602264716.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii administraţiei publice locale din Constanţa au anunţat că persoanele fără adăpost din localitate nu vor trebui să doarmă pe stradă, la iarnă. Acestea beneficiază de condiţii decente, în centrul „Sfânta Filofteia”, recent amenajat. Spaţiul, în suprafață de aproape 400 mp, situat la etajul I al Complexului comercial „Doi Cocoși”, a fost renovat, compartimentat, utilat și mobilat, în conformitate cu standardele pentru serviciile sociale organizate ca adăposturi de noapte.

Adăpostul are o capacitate de 50 de locuri, un dormitor pentru femei cu 14 paturi și un dormitor pentru bărbați cu 36 de paturi, dotate cu grupuri sanitare și dușuri. Spațiul deține sală de socializare, sală de primire, un birou pentru personal și spațiu pentru mașină de spălat.

Serviciul social furnizează gratuit persoanelor fără adăpost servicii de îngrijire personală, supraveghere, găzduire temporară pe timp de noapte, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

„Principalele activități oferite în acest adăpost sunt: cazare pe perioada nopții, timp de şase luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă şase luni; asigurarea condițiilor pentru igienă corporală (duș), igienizarea lenjeriei beneficiarilor; supravegherea beneficiarilor pe timpul nopții. Pot fi cazate persoane fără adăpost cu adresa de domiciliu în altă unitate administrativ-teritorială, identificate pe raza municipiului Constanța, pe perioada sezonului rece noiembrie – martie, în funcţie de locurile disponibile”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6173 secunde