Şase statui şi monumente, recondiţionate, la Constanţa

128
Şase statui şi monumente, recondiţionate, la Constanţa - sasestatui-1602008888.jpg

Articole de la același autor

Şase statui şi monumente din municipiul Constanţa, care nu fac parte din lista monumentelor istorice şi care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat, au fost curăţate şi recondiţionate.

Mai exact, Monumentul Eroilor Reg. 13 Artilerie „Vulturul” din parcul Tomis II, Monumentul Eroilor „Independenţa”, Obeliscul din parcul Casei de Cultură, „Căderea de pe soclu“, Monumentul Reg. 34 Artilerie – de pe strada Traian și „Ținerețe”, din faţa hotelului Doina din stațiunea Mamaia au fost recondiționate de artiști plastici. „Lucrările au fost realizate cu respectarea tehnologiilor specifice, aplicabile în funcție de materialul fiecărui obiectiv - piatră, bronz, alamă sau mozaic - astfel încât să nu fie afectate suprafețele asupra cărora s-a intervenit. Operele de artă au avut nevoie de preconsolidarea suprafețelor, îndepărtarea sărurilor și a chiturilor necorespunzătoare, retușări cromatice, tencuirea soclurilor, consolidarea suprafețelor sau tratamente de hidrofugare”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Diana Sobaru.

Pentru finalizarea lucrărilor, în această perioadă, se mai lucrează în ateliere la realizarea elementelor ce au trebuit înlocuite, cum ar fi baionete, ciucuri, litere, urmând ca acestea să fie montate pe operele de artă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5233 secunde