PNL Constanța și-a stabilit listele de consilieri. Societatea civilă și femeile, date la o parte

2356
14
PNL Constanța și-a stabilit listele de consilieri. Societatea civilă și femeile, date la o parte - gheorghedragomir-1461505299.jpg

Articole de la același autor

Membrii Biroului Politic Județean al Filialei Constanța a PNL au validat, ieri, lista propunerilor pentru Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Constanța. Validată cu 47 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" și un vot "nul", lista pentru Consiliul Local Municipal este deschisă de Vergil Chițac. 


Acesta este urmat de Mihaela Andrei, Costin Avătavului, Raluca Trandafir, Ana Maria Funda, Horia Caliminte, Romeo Rezeanu, Cristina Văsii, Victor Constantin, Adriana Arghirescu, Adriana Câmpeanu, Ștefan Pata, Ioan Solomon, Marius Tulică și Florin Gavrilă. Dintre aceștia, cea mai surprinzătoare apariție este cea a consilierei locale Raluca Trandafir, ea fiind una dintre persoanele care, în urmă cu câteva săptămâni, a votat împotriva proiectului de hotărâre ce viza acordarea titlului de cetățean de onoare prof. univ. dr. Gheorghe Dumitrașcu. Cu toate că, la momentul respectiv, liderul de la municipiu a spus că va reglementa această situație, iată că, după câteva săptămâni, una dintre liberalele care au votat împotrivă este promovată în continuare pentru a face parte încă patru ani din Consiliul Local Municipal Constanța. 


În schimb, la o simplă analiză, lista păstrează proporțiile corespunzătoare, în sensul că ambele sexe sunt reprezentative, dar și faptul că pe listă se află tineri, dar și persoane care pot reprezenta persoanele mai vârstnice. În schimb, lipsesc reprezentanți ai minorităților, așa cum se declarase inițial că vor exista. 


Pe de altă parte, luna trecută, Vergil Chițac, a făcut mare tam-tam în ceea ce privește atragerea societății civile în organizația pe care o conduce. Drept urmare, la momentul în cauză, au fost prezentate mai multe persoane cunoscute în mediul academic sau în societate, numai că, din câte se pare, acum, la momentul întocmirii listei de consilieri pe locuri eligibile, societatea civilă a fost dată la o parte. 


Dragomir deschide lista


În ceea ce privește propunerile pentru Consiliul Județean Constanța, acestea au fost validate cu 58 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă". Lista este deschisă de liderul Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, cel care este propus și pentru preluarea funcției de președinte, în caz că liberalii vor câștiga majoritatea în CJC. Pe locurile eligibile, în ordinea stabilită de partid se mai află omul de afaceri Gheorghe Muhscină, fostul europarlamentar Adrian Manole, Robert Boroianu, cel care aspira la candidatura de primar al Constanței, omul de afaceri Cristy Remus Baisan. Lista continuă cu primarii Cristian Radu (Mangalia), Mugur Mitrana (23 August), Vasile Delicoti (Poarta Albă), George Scupra (Ovidiu), Gheorghe Grameni (Mihai Viteazu), Gheorghe Moldovan (Albești), Ion Adam (Comana) și Marian Iordache (Medgidia). Mai departe, pe listă se mai află actualul consilier județean Baiazid Memiș, omul de afaceri Gheorghe Lămureanu și medicul Marius Enescu.


După cum foarte simplu se poate observa, pe locurile eligibile, liberalii nu au promovat nicio femeie, cu toate că, în urmă cu câteva zile, atunci când președinta Organizației de Femei a PNL, Lucia Varga, a fost la Constanța, liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, susținea că femeile sunt o forță în politică.


În altă ordine de idei, liberalii vor depune oficial listele pentru Consiliul Local Municipal Constanța și pentru Consiliul Județean Constanța, în cursul zilei de astăzi.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
m
25 aprilie 2016
mm

Aceiasi vechi si noi hoti.

cip
25 aprilie 2016
Fara sanse

Chitac ar fi avut sanse reale de a castiga daca era independent, asa din partea unui partid cu Blaga si alti fripturisti nici sa nu viseze macar. Schimbam niste hoti cu altii ?

cetatean informat
25 aprilie 2016
alegerile=o formalitate

OAMENI BUNI- Totul este o formalitate in referire la alegerile locale din acest an!!!!!!!!!!! Nu mai consumati energie si timp sa ascultati , sa cititi si sa analizati ofertele lor electorale mincinoase. La Primaria Constanta zarurile au fost aruncate, in sensul ca, PSD s-a inteles cu PNL si cu ALDE ca fotoliul de Primar sa fie ,,CASTIGAT,, de catre FAGADAU!!!!!!!!!!!Fiecare din cele trei partide, si membrii lor (si nu numai), vor avea beneficii in urma coniventei dintre conducatorii lor. Municipiul Constanta reprezinta o ,,fabrica de bani,, si afacerile cu Primaria sunt impartite intre cei antementionati. La acestia se adauga si U.D.D.T.-organizatia turcilor si tatarilor, sprijinind evident in aceeasi directie, cea de sustinere a lui FAGADAU. Avem de-a face cu o ,,cardasie,, ce se repeta. Prin urmare, atat timp cat FAGADAU este continuatorul absolut a lui MAZARE, tot Mazare si interpusii acestuia vor dirija banii Municipiului Constanta, pentru ca de BANI este vorba in final, ca interes, ca scop urmarit, cu mobilul, de imbogatire clienterara. Nu va faceti sperante de vreo schimbare in bine a Municipiului Constanta. De altfel, in afara de PALAS, ca si pregatire in administratie si din punct de vedere juridic, pentru ca este foarte important ca un edil sa inteleaga actul si raportul juridic, nu vad pe altcineva capabil. Pacat ca este din partea PMP. O confruntare televizata, intre candidati, va face dovada capabilitatii lui PALAS si nu in ultimul rand a afirmatiilor mele Apoi, asemenea intelegeri sunt si in judeul Constanta. Va dau un exemplu la Primaria Nicolae Balcescu, intelegere clara intre PNL si PSD ca primar sa ,,iasa,, reprezentantul PNL-candidatulTIMOFTE!! Mai mult de atat, NU EXISTA PRESA-MEDIA in Constanta, care sa dezbata obiectiv lucrurile si sa scoata la iveala macar partial anumite aspecte ce tin de adevar.Publicatiile, radioul si televiziunea sunt aservite. Va doresc sanatate!

cipri
25 aprilie 2016
liste

vad ca tipa unii si altii ca hotii ca nu stiu ce, pun pariu ca nici macar nu ii cunosc pe cei aflati pe liste, dar na asa e romanul gica contra

chitac
25 aprilie 2016
chitac

nu vad care e problema cu listele, eu votez omu chitac in care am incredere, nu lista

Un comentariu...
25 aprilie 2016
Bun de pus in rama la capul patului.Nu glumesc.

In ultimii 26 de ani am votat cu toti cei care am crezut eu se opun neocomunismului adus la puere de clica lui Iliescu.Am votat cu PNL,PDL,PNTCD,conventii si aliante de dreapta.M-au pacalit.Le-am dat votul meu,i-am legitimat cu votul meu in speranta ca hamsterii astia fac opozitie.Aiurea,toti politicienii s-au inteles intre ei.La Constanta a fost o fratie de sange intre PSD,PDL,UNPR,PPDE si PNL,s-au inteles de minune.Eu doar i-am "legitimat".Consilierii au ridicat mana ca focile la circ,vorba unui medic ortoped.Punct.Baietii astia ma asteapta din nou in cabina de vot ca sa legitimez minciuna,hotia si impostura.Azi il votez pe unul la PNL la sfarsitul mandatului il gasesc,fara sa ma intrebe,la Pesede,Pepemede sau invers.Votati PNL ? Inseamna ca ati votat Pesede sau Usele.E foarte bine,ati legitimat Frontul Democratiei si Unitatii Socialiste.Traisca Pesede ! Traisca FDUS ! Anul asta nu ma prindeti la vot,mai smecherilor.

Răspuns la: alegerile=o formalitate
Adăugat de : cetatean informat, 25 aprilie 2016
OAMENI BUNI- Totul este o formalitate in referire la alegerile locale din acest an!!!!!!!!!!! Nu mai consumati energie si timp sa ascultati , sa...
Rosca
25 aprilie 2016
Bani la domiciliu

Citesti o poveste de la Hollywood și câștigi bani! Vrei cu putere o viață de succes? Cereti INFO la adresa de email: [email protected]

Ratacitul
25 aprilie 2016
aceeasi Marie cu alta palarie

Cine vrea schimbare la Constanta? Sa fim seriosi! Axa Comanescu - Strutinski a decis: primul ia portul al doilea ia orasul. Mafia s-a inteles, prostimea voteaza. Recunosc ca am votat tot timpul cu dreapta. Am crezut ca sunt informat si ferm convins ca exista o reala competitie intre stanga si dreapta. M-am inselat! Realitatea este cu totul alta. Toti sunt o adunatura de derbedei si ticalosi. In port oamenii au devenit sclavi. ITM-ul condus de un politruc inchide ochii. DNA-ul se face ca nu vede. Oamenii nu mai au nicio speranta. Golanii care au pus mana prin frauda pe activele statului se cred acum afaceristi de succes. Culetu - Black Sea, Stavrositu - Coremar, Comanescu - GSP , etc sunt niste ticalosi cu averi colosale facute cu ajutorul clasei politice prin tot soiul de infractiuni ( evaziune, spalare de bani, sclavagism, fals si uz de fals, instigare la fals in documente, abuz de incredere, etc ). In oras avem o alta mafie. Mafia clanului Mazare. Mafia orasului este sustinuta de toate partidele politice ( PNL, PMP, PSD, ALDE, etc). Ciolanul este impartit intre sefi de filiala si sefuleti. Din patru in patru ani ticalosii fac pe dracu in patru si la putere tot ei raman. Uitati-va in partide si va cruciti. Palaz de la PDL la PMP, Chiru de la PNL la ALDE, Banias de la PDL la PUR si acum la ALDE, Chitac din armata tarii in PNL, Hasotti din adversarul de moarte al PSD in lingaul mafiei locale. De ce sa votez?

ADEVARUL
27 aprilie 2016
PNL jos in sondaje

Cum poti sa spui ca PNL are o sustinere puternica in Constanta cand PNL are 13% in toate sondajele ? Voi sunteti sanatosi ? Chiar nu vedti ca din 2007 pana in prezent PNL tot scade in sondaje mortal si constant ? Exact ca strutul care vede ca il ajunge leul din urma, baga capul in pamant crezand ca daca nu vede pericolul nu va fi mancat. Doamne , ce nulitati de ganditori de dreapta strambi de o gandire stangista.

ADEVARUL
27 aprilie 2016
PNL jos in sondaje

Cum poti sa spui ca PNL are o sustinere puternica in Constanta cand PNL are 13% in toate sondajele ? Voi sunteti sanatosi ? Chiar nu vedti ca din 2007 pana in prezent PNL tot scade in sondaje mortal si constant ? Exact ca strutul care vede ca il ajunge leul din urma, baga capul in pamant crezand ca daca nu vede pericolul nu va fi mancat. Doamne , ce nulitati de ganditori de dreapta strambi de o gandire stangista.

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4898 secunde