Bogdan Huțucă, candidat la Camera Deputaților:

"PNL promovează în Parlament oameni noi, integri și bine pregătiți, iar Programul de Guvernare este unul credibil"

1705
7

Articole de la același autor

Candidatul PNL Constanța la Camera Deputaților, Bogdan Huțucă, a fost între anii 2007-2013 director executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Constanța. Din iunie 2013 și până la începutul acestui an, a ocupat funcția de director general al Direcției Generale Legislație Cod Fiscal din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. În perioada februarie-octombrie 2016 a fost șef al Administrației pentru contribuabilii mijlocii constituită la nivelul regiunii Galați. 


- Sunteți persoana care deschide lista la Camera Deputaților pentru PNL Constanța. Ce credeți că i-a determinat pe colegii dvs. să vă ofere o asemenea onoare?


- Cred că a contat foarte mult experiența mea profesională și nu vorbesc neapărat de funcțiile de conducere în care am fost promovat la nivelul administrației publice constănțene, cât de activitatea desfășurată în calitate de director general al unei direcții de legislație în cadrul Ministerului de Finanțe Publice în perioada iunie 2013 - februarie 2016. Atunci am avut ocazia să particip la avizarea proiectelor de acte normative emise de majoritatea ministerelor, să particip la elaborarea și promovarea multor acte normative în domeniul fiscal, cel mai important fiind Codul Fiscal rescris și Codul de Procedură Fiscală rescris. A fost o perioadă de muncă intensă care mi-a testat limitele. Am avut șansa să interferez cu specialiști și experți internaționali, să particip la dezbateri publice cu reprezentanții patro-natelor și ai sindicatelor, la negocieri cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, ai Băncii Mondiale și ai Comisiei Europene. Am acumulat multe satisfacții, dar și multe frustrări, ținând cont că mediul politic pune de multe ori pe primul loc imaginea și impactul mediatic imediat și pe loc secund abordările strategice. 


- Cu ce vine nou echipa PNL Constanța, comparativ cu celelalte partide, la alegerile parlamentare din 11 decembrie?


- Această perioadă de guvernare tehnocrată a dat clasei politice șansa să se regrupeze și să se reformeze. Astăzi, mediul politic este scindat în două. Pe de o parte, avem un Partid Social Democrat care promovează același tipar de oameni politici, iar oferta lor politică conține proiecte nesustenabile și neevaluate suficient din punct de vedere al impactului social, economic și asupra mediului de afaceri. Dacă ne uităm în proiectul Programului de Guvernare al PSD găsim toate eșecurile și nereușitele din pe-rioada lor de guvernare, vândute astăzi sub forma unor promisiuni electorale. Pe de altă parte, Partidul Național Liberal a înțeles să introducă criterii de selecție ce țin cont de competență și integritate. Noi promovăm oameni noi și bine pregătiți. Programul de Guvernare este unul credibil, ce pune în prim-plan investițiile din economie și măsuri de prevenire a corupției capabile să genereze creștere economică și venituri suplimentare la buget, astfel încât să asigurăm finanțarea infrastructurii, a educației, a sănătății și generarea de noi locuri de muncă. 


- România se confruntă cu o povară fiscală majoră pe muncă. Aveți vreun obiectiv în acest sens?


- Povara fiscală este un indicator practicat peste tot în Uniunea Europeană și reprezintă diferența dintre cât suportă angajatorul (venitul salarial, impozit, contribuții) și cât primește în mână angajatul. România se confruntă cu o problemă legată de piața forței de muncă cu forme legale. Sunt foarte mulți agenți economici, angajatori, care preferă să declare o normă parțială de muncă, în realitate angajatul muncind la normă întreagă, evitând astfel plata contribuțiilor sociale și a impozitului pe venit. Din studiile efectuate de Banca Mondială reiese faptul că, pentru anumite niveluri de venit, povara fiscală în România este mai mare față de alte state europene, iar pentru angajații cu venituri mici aceasta înregistrează o creștere ascendentă comparativ cu alte state. În acest moment, legislația românească are un sistem de deduceri fiscale care pornește de la un nivel al deducerii de bază de 300 lei și care, în funcție de numărul de persoane aflate în întreținere, poate ajunge la maxim 800 lei. Pentru a genera un avantaj al participării pe piața forței de muncă cu forme legale, cu consecința fiscalizării unei mase mai mari de venituri din salarii, se poate introduce un calendar de reducere a contribuțiilor (PNL a luat în calcul o reducere a contribuțiilor de peste 7%) în paralel cu o creștere etapizată a deducerii de bază, până la un nivel apropiat de salariul minim pe economie. Pentru persoanele active care au în întreținere copii, în alte state europene se practică două metode: ori acordarea unei deduceri suplimentare, ori acordarea unor credite fiscale (intoarcerea unor sume de bani de la bugetul de stat). 


- Care este mesajul dvs. pentru alegători? 


- Mesajul meu este unul scurt: veniți la vot cu încrederea că reînnoirea clasei politice, reforma Guvernului și a Parlamentului nu reprezintă un slogan, iar situația în care se află România se poate schimba în bine! 


PNL Filiala Constanța, SC Cuget Liber S.A., CUI atribuit de AEP - 1116004.


Comentează știrea

MIHAI
29 noiembrie 2016
INTEGRI SI CREDIBILI

Acesti oameni noi , integri si bine pregatiti cu " program credibil " ar trebui sa fie mai rezervati si sa nu ne creada naivi sau prosti . Dl Hutuca , la fel ca altii , se lauda cu mormanele de acte normative , cu nenumaratele legi inutile pentru noi si utile pentru clasa politicianista , pentru oligarhie . Dl Hutuca afirma ca guvernarea tehnocrata a dat clasei politice sansa sa se regrupeze si sa se reformeze . Chiar toata clasa ? Si cei din PSD pe care-I critica ( pe buna dreptate ) afirmand ca sunt aceeasi oameni politici , cu proiecte si programe nesustenabile si pline de esecuri si nereusite . Dl Hutuca uita ca la aceste marete nerealizari au contribbuit si liberalii intrand in ticaloasa USL . Acum , Marele PNL spre deosebire de PSD pozeaza in fecioara neprihanita doldora de calitati , competente si integritate , cu program credibil care ne va face mai fericiti ca Iov care ajunsese plin de bube sa stea pe gunoaie . si ca vom trai ca in sanul lui Avraam . Vom merge la vot , dar inca nu suntem convinsi ca reinoirea clasei politice s-a transformat peste noapte din slogan in realitate si ca situatia se va schimba in bine . Poate pentru unii .

DODO
29 noiembrie 2016
nihilistii

ii contestam pe toti dar nu le trecem prin filtrul mintii promisiunile Stiti vre-un partid care nu promite ? dar nici solutii sau variante nu dam Dar despre pomenile senatorilor cu care sintem bombardati ce spuneti ? astea sint credibile ?azi ne dau miine ne iau

locuitor
29 noiembrie 2016
constatare

pnl=pdl si ciolos, vor ca ROMANII, sa mearga inainte, cum adica ? Cu picioarele inainte ! INSEAMNA ca romanii, au sa mearga DIRECT / DREPT la CIMITIR, probabil ca asta-i tzelul, programul pnl=pdl, pentru noi, romanii, in felul asta SOROS si cei amintitzi la inceputul mesajului, rezolva problema imputzinarii, reducerii populatziei globului !

cristi
29 noiembrie 2016
profesionist

Domnul Hutuca este cu adevarat un profesionist, un om in care poti avea incredere. Merita votat cu doua maini.

cetatzean
1 decembrie 2016
constatare

JOHANIS KLAUS WERNER ESTE ATÂT DE AVAR, PRECUM " AVARUL LUI " MOLIERE ! DE CE SPUN AȘA CEVA ? EL, K W JOHANIS VEDE-N FAȚA OCHILOR, DOAR : BANI, CASE, VILE DE LUX, EXCURSII DE VIS ÎN ZONE EXOTICE ( PREȘEDINTELE A ÎNCETAT, STOPAT CU PLUMBĂRILE, VIZITELE DOAR PENTRU UN MOMENT PÂNA TREC ALEGERILE PARLAMENTARE, DUPĂ AIA RECUPEREAZĂ, CE A PIERDUT PÂNA-N ALEGERILE PARLAMENTA RE ), "PARLAMENTUL MEU", " AVIONUL MEU PREZIDENȚIAL", "GUVERNUL MEU", "ROMÂNIA MEA", "EUROPA MEA", "TERRA MEA"........ ! PREȘEDINTELE JOHANIS ESTE ATÂT DE AVAR , ÎNCÂT, BANII SUNT TRANSFORMAȚI ÎN ICOANĂ ȘI LA CARE SE ÎNCHINĂ TOT TIMPUL ?! PREȘEDINTELE ROMĂNIEI, NU IUBEȘTE PE NIMENI, CI IUBEȘTE DOAR BANII ȘI TOT CE ÎI OFERĂ SATISFACȚII DE MOMENT ȘI ÎMPLINIRI LUMEȘTI, ÎNTR-UN CUVĂNT PUTEM SPUNE, CĂ SE IUBEȘTE DOAR PE EL, ÎL PUTEM CARACTERIZA : "STATUL SUNT EU" ȘI "DUPĂ MINE POTOPUL" , ADICĂ ORICE DICTATURĂ ȘI DICTATOTRI, ASTFEL S-AU COMPORTAT CU OA MENII, CU CEI CONDUȘI ! DOAMNE, AJUTĂ-I, PE ROMÂNI, ȘI DOAMNE, MILOSTIVEȘTE-TE ȘI SCAPĂ-NE DE ACEST AVAR !!!

locuitor
1 decembrie 2016
Domnilor guvernantzi si politicieni, ganditzi-va, la popor !

Cine-i naivul ala, care sa creada minciunile voastre pnl-istilor = pdl-istilor = usr-istilor, ai lui : gorghiu alina, blaga vasile, dan nicu, ciolos dacian, k w johanis si basescu traian ?! Minciuniiiiiile sunt care va caracterizeaza si binentzeles sunt viatza voastra !

anonim
3 decembrie 2016
DE ALE URBEI !

, Domnule primar D Fagadau, orășelul copiilor este o realizare frumoasă și meritați aprecierea constănțenilor ! Introducerea tramvaielor este o iluzie pierdută, doar o minte naivă poate crede așa ceva ?! Domnule făgădău, ați avut timpul necesar ca să implementați, să faceți ce ne tot fluturați, acum despre transportul în comun, că funcția de conducere a urbei, o tot aveți de vreo câțiva ani buni și nu v-ați ostenit ca să faceți treaba asta ?! Mizeria, gunoaiele, microbuzele despre care ați spus că vor disparea, trotuarele sunt folosite pentru parcarea mașinilor, zonele din oraș fără autobuze și pe unde circulă numai microbuzele, microbuze sunt vechi, au scaune defecte, scaunele sunt pentru copii, șoferii nu eliberează bilete călătorilor, ușile se închid trăgând de sfoară , prețul biletelor este piperat și oamenii sunt transportați precum sardelele, oamenii se ceartă unii cu alții, geamurile sparte și lipsa de confort din timpul călătoriei ! Nu ați introdus autobuze / minibuze pe străzile uitate de lume, din km4-5 și în alte zone ale orașului, oamenii, v-au cerut, solicitat acest fapt, un astfel de traseu, ca exemplu este cel pentru străzile : LILIACULUI, PANDURILOR.....! Primăria si RATC-UL au motivat, că strada LILIACULUI este îngustă pe o porține de câțiva metri, dar strada RĂSCOALEI în zona pieței agroalimentare "PIAȚA UNIRII", strada respectivă este și mai îngustă, dealtminteri pe acolo stau taxiuri, trec autobuzele : 5/40, 2/43..., autobuzele amintite se întorc de la gară pe B-ul FERDINAND, după care circulă pe strada MIRCEA CEL BĂTRĂN deci, nu se mai intorc pe strada RĂSCOALEI, așa se putea rezolva si pe strada LILIACULUI și pe alte străzi uitate "de lume", adică de domnul primar DECEBAL FAGADAU și consilierii locali din CONSTANTZA, care apartzin diferitelor partide : psd, pnl, pmp, usr, pdl, pnțcd...., care astăzi, veniți și ne cerșiți votul ?! V-am așezat acolo, unde vă aflați, datorită bunei noastre credințe, că veți face treabă bună, dar pe rând / pe rând, ne-ați mințit fără rușine ! RUȘINE tuturor, să vă fie, că ați sporit în averile acumulate de pe urma noastră, de pe urma oamenilor obidiți, împovărați si saracitzi de la zecile, sutele de taxe / impozite și totodata asistăm la circul cu zăngănitul cătușelor, care sunt praf în ochii oamenilor, ca să avem ce vorbi și politicienii după rang : mai mari, mai mici și pitici, fac jocul lor și al păpușarilor de peste mări și țări, fără ca să iubească această țară și poporul român ! DOAMNE, AJUTĂ-I, PE SĂRMANII DE ROMANI ! Nu uitați, pnl-ule actual, pdl-ule de altădată și băsescu, că ne-ați tăiat salariile, pensiile și noi, oamenii de rând ai acestei țări, nu am uitat acest fapt, ați făcut / ce ați făcut, pentru că nu ne iubiți ?!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2619 secunde