"PNL va pleda și vota pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea"

96
PNL va pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, va vota în consecință și va lua în calcul sesizarea CCR în cazul în care PSD va avea câștig de cauză la vot, a precizat, duminică, președintele interimar al PNL Raluca Turcan.



"Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, și vom vota în consecință. Regulamentul Camerei Deputaților este clar și limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate. Sper ca toate celelalte partide să se ralieze acestei poziții de bun simț și să voteze împotrivă. În cazul în care PSD va avea câștig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curții Constituționale", a precizat Raluca Turcan pe Facebook.

Ea a invocat existența unui precedent din 2004, privind invalidarea mandatului unui senator.

"Nu putem ceda în fața acestui obicei al PSD de a considera că legile aflate în vigoare sunt, pentru liderii acestui partid, facultative. De altfel, avem un precedent în 2004, când pentru fapte similare pentru care nu fusese emisă o sentință judecătorească la acel moment, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză", a adăugat Turcan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4963 secunde