"Soțul meu și-a iubit nespus de mult meseria"

Pompierul Marius Daniel Fripis, cetățean de onoare al Constanței

255
Pompierul Marius Daniel Fripis, cetățean de onoare al Constanței - fripiscetateandeonoare-1482947552.jpg
Familia pompierului constănțean Marius Daniel Fripis, decedat la datorie, anul trecut, în timpul unei misiuni, a primit, ieri, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța, titlul de cetățean de onoare post-mortem acordat de autoritățile locale. 


Vizibili emoționați, soția pompierului și fiul acestuia au primit ca o recu-noaștere din partea tuturor constănțenilor diploma ce le va reaminti mereu despre curajul, devotamentul, dăruirea, puterea de sacrificiu și conduita exemplară demonstrate în îndeplinirea misiunilor încredințate de cel care a pus mai presus decât orice datoria și responsabilitatea de a salva viețile altora chiar cu prețul propriei vieți. 


"Soțul meu și-a iubit nespus de mult meseria și a participat la multe intervenții, însă de fiecare dată s-a terminat totul cu bine. Din păcate, ultima intervenție i-a fost fatală și i-a curmat destinul. Ne-am fi dorit ca acum să fie alături de noi, să petrecem sărbătorile împreună, însă nu mai putem da timpul înapoi. Vă mulțumim pentru acest gest, pentru această distincție", a spus Bety Fripis, soția pompierului. 


Proiectul de hotărâre prin care s-a dorit să se aducă un pios omagiu a fost inițiat de consilierul local Secil Givan Cantaragiu, de la PMP. 


"Sublocotenentul Fripis Marius Daniel și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie, pe data de 29 august 2015, pentru a salva alte vieți. Ca pompier, și-a făcut datoria cu cinste, pricepere și devotament, manifestând grijă față de colegii săi în toate împrejurările. Numeroase sunt situațiile în care a pus binele celorlalți mai presus decât propria viață. Nu pot fi uitate calitățile sale de militar și nici cele care i-au definit personalitatea, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute, precum și spiritul de solidaritate pe care îl arăta față de cei cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și curajul său au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier militar. Pentru curajul și devotamentul său, precum și pentru salvarea de vieți omenești, este necesar să-i păstrăm vie amintirea și să-i conferim titlul de cetățean de onoare post mortem al municipiului Constanța domnului Fripis Marius Daniel", se spunea în expunerea de motive a consilierului local. 
Propunerea sa a trecut de toate comisiile abilitate și a fost votată în unanimitate de aleșii locali. 


Reamintim că, anul trecut, pe data de 29 august, pompierul Marius Daniel Fripis a decedat în urma unei explozii în timpul unei misiuni în municipiul Constanța. Fiind comandantul echipajului, el a fost primul care a intervenit pentru a stinge o butelie în flăcări, însă, la scurt timp, aceasta a explodat și i-a curmat viața. 


Pentru curajul și devotamentul său, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și i s-a acordat Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler de către președintele României, Klaus Iohannis. Totodată, în semn de recunoștință, detașamentul de pompieri unde salvatorul a activat îi poartă acum numele. 


În urma sa, au rămas o soție și un copil ce vor fi veșnic îndurerați de dispariția prematură, la numai 42 de ani, a celui ce poate fi denumit, pe bună dreptate, un erou al Constanței. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2087 secunde