Ponta: Rectificarea e pozitivă, avem patru miliarde lei în plus față de cât era prevăzut

71
Ponta: Rectificarea e pozitivă, avem patru miliarde lei în plus față de cât era prevăzut - administratiaprezidentialavictor-1437993262.jpg

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta a declarat că rectificarea bugetară care urmează să fie aprobată marți în Guvern este pozitivă, adăugând că pe primele șase luni încasările la buget au fost cu patru miliarde de lei în plus.

"Toată lumea jonglează cu cifre, dar nimeni nu le înțelege. Conform Legii bugetului de stat aprobate de Parlamentul României, în consultare cu instituțiile internaționale, pe primele șase luni România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei. Adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze. Pe primele șase luni, România are un plus de patru miliarde de lei. Deci, nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toți banii pentru dublarea alocațiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu erau prevăzute în buget, și mă refer la diplomați, la grefieri, la personalul nedidactic. Și că tot rămânem cu bani pe care să sperăm că putem să-i cheltuim cât mai bine până la sfârșitul anului. Dacă sunt mai mulți bani decât în Legea bugetului aia înseamnă rectificare pozitivă", a precizat astăzi premierul, înainte de ședința BPN al PSD, citat de Agerpres. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4963 secunde