Prefectul Palaz nu exclude varianta suspendării din funcție a primarului Tusac în baza concluziilor raportului MAI

2866
Prefectul Palaz nu exclude varianta suspendării din funcție a primarului Tusac în baza concluziilor raportului MAI - 62879c2589f9b42be5b9af7282f157ad.jpg

Articole de la același autor

După ce, pe data de 17 noiembrie, reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut publice concluziile raportului Ministerului Administrației și Internelor, întocmit ca urmare a unui control efectuat în administrația publică locală din Mangalia, control solicitat chiar de către primarul Mangaliei, pesedistul Claudiu Tusac, prefectul Claudiu Palaz a declarat, ieri, că nu exclude varianta suspendării din funcție a lui Tusac în baza raportului MAI. În noiembrie, prefectul Constanței a precizat că așteaptă și concluziile raportului efectuat tot în Primăria Mangalia de Corpul de Control al primului ministru pentru a lua o decizie în ceea ce privește suspendarea edilului-șef al Mangaliei. Ieri, însă, Claudiu Palaz a explicat: "Nu exclud varianta suspendării din funcția de primar al Mangaliei a lui Claudiu Tusac pentru incompatibilitate, având la bază raportul MAI, pentru că s-ar putea să nu mai fie nevoie și de raportul Corpului de Control al primului ministru".
Reamintim că, în conformitate cu prevederile raportului întocmit de Direcția Generală și Audit Intern a MAI în cadrul administrației publice locale din Mangalia, social-democratul Claudiu Tusac riscă suspendarea din funcție, ca urmare a faptului că este incompatibil, încălcând prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției. În acest sens, primarului i se reproșează că este asociat/administrator la SC Stupina SRL cu sediul în Jurilovca, județul Tulcea și totodată reprezentant AGA în CL Mangalia al SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, societate din care CL Mangalia deține 60% din acțiuni.
Mai mult, consilierii locali din Mangalia au atras atenția, în luna noiembrie, asupra faptului că primarul Tusac este și reprezentant AGA în CL Mangalia, nu doar pentru SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, ci și pentru SC RAJA SA. Acest aspect fusese stabilit printr-o hotărâre de Consiliu Local adoptată în ședința din 3 noiembrie 2008, cu voturile a doar zece consilieri din totalul celor 19 din CL.
Prefectura Constanța analizează, în momentul de față, starea de incompatibilitate a primarului Tusac, dat fiind faptul că sunt încălcate articolele 88, 89 și 91 din Legea nr. 161/2003. În ceea ce privește data la care ne-am putea aștepta la suspen-darea din funcție a edilului-șef al Mangaliei, prefectul Palaz a preferat să fie prudent, dar, chiar și așa, el a lăsat de înțeles că acest lucru s-ar putea întâmpla în viitorul apropiat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4177 secunde