Prefectura Constanța, controale la fermele din satul Poiana. "Sănătatea locuitorilor este în pericol"

427
1
Prefectura Constanța, controale  la fermele din satul Poiana.

Articole de la același autor

În urma unei reclamații a 80 de locuitori din satul Poiana care sesizau existența unor gropi cu leșuri de animale în localitate, Prefectura județului Constanța a efectuat un control. Din cauză că zona s-a transformat într-un adevărat focar de infecție, Direcția de Sănătate Publică, Garda Națională de Mediu, Direcția de Sănătate Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au aplicat firmei SC Alnawres amenzi, somând-o ca până la 30 august să desființeze gropile și să intre în legalitate. În cadrul unei conferințe de presă, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, a declarat că firma va trebui să intre în legalitate în caz contrar riscă să fie închisă.

În urma controalelor efectuate în satul Poiana, s-a constatat că aceste resturi de animale provin de la ferma de ovine deținută de SC Alnawres SRL din Ovidiu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Constantin Ion, a declarat că sănătatea locuitorilor din localitate este pusă în pericol din cauza faptului că ferma de ovine nu respectă normele de mediu. Chiar dacă societatea a fost amendată imediat, organele de control vor urmări dacă reprezentanții fermei desființează aceste gropi în care aruncau animalele.

"În urma sesizărilor primite din partea locuitorilor satului Poiana, mai multe controale au fost efectuate la cele două ferme din localitate, aparținând firmelor SC Alnawres SRL și GAAD Invest International SRL. Din cauză că la Alnawres s-au constatat mai multe nereguli, firma a fost amendată cu suma de 1.000 de lei. La crescătoria de curcani nu au fost găsite nereguli," a declarat Constantin Ion.

Comentează știrea

Monic(x)a C.
28 august 2015
Un impostor

Tot un absolvent prostanac de studii marinaresti...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3944 secunde