Premierul Emil Boc l-a invitat pe omologul său chinez, Wen Jiabao, în România

238

Premierul român Emil Boc a declarat, într-un interviu acordat postului Radio China Internațional, că l-a invitat pe omologul său chinez, Wen Jiabao, într-o vizită în România.
Emil Boc a avut luni, la Beijing, o întrevedere cu Wen Jiabao, în cadrul unei vizite de lucru efectuate de premierul român în perioada 10-16 august.
"Am profitat de această ocazie și i-am adresat premierului chinez o invitație de a vizita România, să sperăm că agenda internă și internațională îi va permite să realizeze această vizită", a declarat Boc într-un interviu publicat, marți, pe site-ul postului Radio China Internațional.
De asemenea, șeful Guvernului de la București a precizat că, în cadrul întrevederii de luni, partea română a propus părții chineze să analizeze împreună posibilitatea deschiderii unei reprezentanțe a Băncii Comerciale Chineze în România, pentru sprijinirea derulării investițiilor chineze în țara noastră.
"Am propus chiar să analizăm și posibilitatea deschiderii unei reprezentanțe a Băncii Comerciale Chineze în România, pentru derularea investițiilor și pentru a pune un accent în vederea sprijinirii acestor investiții în România. Deci este loc ca aceste relații economice să se consolideze și prezența chineză să fie mai bine articulată în România", a mai spus Boc, în interviul acordat postului public de radio al Chinei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce cadouri a primit Emil Boc în China
Pagina a fost generata in 0.2308 secunde