Premierul Ponta confirmă că îl va propune pe Robert Cazanciuc ca ministru al Justiției

140
Premierul Ponta confirmă că îl va propune pe Robert Cazanciuc ca ministru al Justiției - ponta12-1365675365.jpg

Premierul Victor Ponta a confirmat, joi, că îl va propune în funcția de ministru al Justiției pe Robert Cazanciuc.
Propunerea ar urma să fie făcută după ce președintele Traian Băsescu va semna decretul pentru eliberarea din funcția de magistrat a lui Robert Cazanciuc.


"Am solicitat - și plenul CSM a fost de acord - ca pe ordinea de zi să se regăsească și cererea de demisie din magistratură a domnului Cazanciuc. Cererea a fost aprobată conform legii. Această aprobare a CSM se trimite către președintele României pentru a se emite decretul de eliberare din funcție, după care voi face propunerea de numire în funcția de ministru al Justiției", a afirmat Victor Ponta, susținând că și-a dorit să asigure o stare de stabilitate.  Potrivit Agerpres, premierul Victor Ponta a anunțat că l-a sunat pe președintele Traian Băsescu pe care l-a informat despre propunerea ca Robert Cazanciuc să ocupe funcția de ministru al Justiției, precizând că șeful statului nu a avut niciun fel de obiecție.


"Azi de dimineață l-am sunat pe președinte, l-am informat. Nu a avut niciun fel de obiecție și imediat ce se emite decretul de eliberare din funcția de magistrat, se poate emite decretul (de numire a ministrului Justiției - n.r.) și se depune jurământul", a declarat Victor Ponta, la finalul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii.
El a precizat că s-a gândit la mai multe candidaturi pentru portofoliul Justiției, dar că Robert Cazanciuc va fi propunerea pe care i-o va prezenta și președintelui țării. Ponta a respins informațiile apărute în presă potrivit cărora ar fi nașul lui Cazanciuc. "Mi-aș fi dorit foarte mult să fiu nașul domnului Cazanciuc. Nu sunt", a punctat Victor Ponta, subliniind că este vorba despre o "știre falsă".
Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, în ședința de joi, după suplimentarea ordinii de zi, de demisia din magistratură a lui Robert Cazanciuc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6294 secunde