Președintele Băsescu ar prefera un parlament unicameral

862
"Opțiunea mea ar fi un parlament unicameral, pentru că o altă cameră va fi la Bruxelles", a spus președintele Traian Băsescu la postul public, una dintre prioritățile pentru viitor fiind o reformă constituțională. Altă prioritate o reprezintă refacerea imaginii României în interiorul Uniunii Europene.
Președintele Traian Băsescu a declarat, în cadrul unei emisiuni difuzate ieri dimineață la postul public de radio, întrebat fiind care sunt prioritățile unui al doilea mandat, că dorește reformarea statului, revizuirea Constituției și promovarea României în Europa, dar și printre cetățenii proprii.
"Marea prioritate este reforma statului, statul nu trebuie să mai fie o povară pentru cetățeni. În momentul de față aducem bani din taxe și impozite și garantăm cu ei funcționarea statului - 1,45 milioane bugetari, trebuie găsite soluții. A doua, Constituția, este clar că avem nevoie de o revizuire a Constituției. Opțiunea mea ar fi un Parlament unica-meral, pentru că o altă cameră va fi la Bruxelles. Parlamentul de la Bruxelles va decide multe și pentru noi și atunci pentru ce să îi dau camere aici când Par-lamentul național trebuie să colaboreze cu cel de la Bruxelles?", a răspuns șeful statului, reluând, de fapt, punctele și argumentele prezentate cu ocazia discursului de săptămâna trecută din Parlament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8522 secunde