Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European

106
Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European - iohannisconsiliu-1666201359.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, printre temele de discuţie fiind măsurile necesare în domeniul energiei, în urma pachetului de propuneri prezentat de Comisia Europeană, şi reafirmarea susţinerii UE pentru asigurarea securităţii alimentare la nivel global.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, liderii europeni vor continua dezbaterile avute cu prilejul Consiliului European informal de la Praga privind situaţia din domeniul energiei, în vederea agreării unor măsuri suplimentare necesare pentru a asigura securitatea aprovizionării şi scăderea preţurilor la energie, pornind de la pachetul de propuneri prezentat marţi de Comisia Europeană.

Discuţiile vor viza şi modalităţile de consolidare a rezilienţei economiilor europene şi de protejare a cetăţenilor şi întreprinderilor, mai precizează sursa citată.

Pe agenda reuniunii, se mai află evoluţiile războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, având în vedere escaladările recente din partea Federaţiei Ruse, precum şi continuarea sprijinului european pentru Kiev, pe plan politic, financiar, umanitar şi militar.

Va fi reafirmată susţinerea Uniunii Europene pentru asigurarea securităţii alimentare la nivel global, se precizează în comunicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.567 secunde