Președintele PSD dorește reîntregirea stângii din România

164
Președintele PSD dorește reîntregirea stângii din România - dddd-1583490680.jpg

Articole recomandate

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că își dorește o reîntregire a stângii din România și a adăugat în context că nu exclude o alianță cu Pro România și ALDE, cel puțin în perspectiva alegerilor locale, potrivit Agerpres.

"Eu doresc o reîntregire a stângii. Am declarat acest lucru, am făcut anumiți pași, am dat o decizie în interiorul partidului - pentru prima oară fiecare organizație județeană decide ce alianțe face. Sunt multe organizații județene care doresc o alianță cu Pro România, am luat act și de anumite declarații ale domnului Victor Ponta", a declarat Ciolacu la interviurile DC News.

El a adăugat că "i-a întins o mână" liderului Pro România, Victor Ponta, și depinde acum de acesta ce decizie va lua. "Nu ascund faptul că ieri (joi - n.r.) am avut o discuție cu domnul Victor Ponta și încercăm să depășim anumite momente. Mâna întinsă din partea PSD este una reală, decizia îi aparține în acest moment domnului Victor Ponta. Noi suntem deschiși pentru astfel de alianțe, în primul rând de reîntregire a stângii, apoi categoric trebuie să avem un program politic comun", a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă este deschis pentru o alianță cu Victor Ponta, el a spus: "Categoric".

Marcel Ciolacu a adăugat că nu exclude o alianță cu ALDE. "Nu excludem o alianță nici cu ALDE. Același lucru a fost transmis în ceea ce privește ALDE în teritoriu, și sunt lideri județeni care doresc, cel puțin despre alegerile locale vorbim acum, să aibă astfel de alianțe. Cred că o regrupare a celor trei forțe este un lucru benefic pentru stânga românească. Se poate regăsi într-un proiect politic și o anumită latură de centru dreapta. Guvernele PSD nu au avut măsuri numai de stânga. (...) care au fost binevenite, bine fundamentate, care au fost benefice României", a menționat președintele interimar al PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5372 secunde