Pretendenții la șefia PNL Mangalia caută soluții pentru deblocarea administrației

2947
Pretendenții la șefia PNL Mangalia caută soluții pentru deblocarea administrației - 7fc91ff77c2d67a6ceb83a4542afb346.jpg

Articole de la același autor

Liberalii mangalioți se pregătesc de alegeri la nivelul organizației locale, până acum anunțându-și candi-datura pentru șefia PNL Mangalia Sorin Andrei și Sorin Mihai. Potrivit actualului lider al liberalilor din Mangalia, Viorel Oleniuc, alegerile ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie, mai precis pe 27 septembrie. Oleniuc a mai spus că aceștia vor fi singurii liberali care se vor înfrunta în competiția pentru conducerea formațiunii politice locale.
La fel ca Oleniuc, atât Sorin Mihai, cât și Sorin Andrei mizează pe o identitate clar definită a PNL, care să facă o politică proprie, independentă de celelalte partide. Însă niciunul dintre ei nu a negat posibilitatea realizării unor colaborări cu celelalte formațiuni în interesul Mangaliei.
Analizând situația actuală a Mangaliei și a Consiliului Local, Sorin Mihai a fost de părere că PNL trebuie să realizeze o strategie de acțiune raportată la toate forțele politice, principalul obiectiv fiind deblocarea orașului. Pe viitor, "orice colaborare va fi punctuală și fără jocuri de culise. Domnul primar a blocat orice cale de comunicare și așteptăm o altă atitudine din partea sa", a mai arătat Sorin Mihai. În privința activității ulterioare a Consiliului Local, Sorin Mihai speră "să se ajungă la o situație rațională și o poziție rațională a tuturor actorilor politici implicați".
Contracandidatul lui Sorin Mihai, consilierul Sorin Andrei a susținut, la rândul său, că, indiferent cine va fi ales președinte al PNL Mangalia, va exista o echipă de conducere care va stabili pașii de acțiune în raport cu toate formațiunile politice de pe plan local, în vederea realizării unor proiecte în interesul mangalioților.
Totodată, astăzi, aleșii mangalioți se vor înfrunta, din nou, în instanță cu primarul Claudiu Tusac, într-un nou termen în procesul privind dizolvarea Consiliului Local Mangalia cerută de edilul social-democrat. "Așa cum am văzut evoluția procesului și probele aduse de avocații noștri, nu văd de ce instanța ar putea cere dizolvarea Consiliului Local", a mai precizat Viorel Oleniuc. În continuare, el a apreciat că "relațiile vor fi la fel de tensionate în Consiliul Local". Referitor la verdictul în cazul dizolvării Consiliului Local, și Sorin Andrei a declarat că va fi unul favorabil aleșilor locali. "Nu văd niciun motiv pentru care să fie dizolvat Consiliul. Și în condițiile în care va funcționa în aceeași formulă, cred că se vor găsi soluții să deblocăm Mangalia", a încheiat el.
Dacă forul legislativ al administrației locale va rămâne în aceeași formulă, Oleniuc nu exclude posibilitatea ca Sorin Mihai să ajungă în Consiliul Local. "În momentul în care va funcționa Consiliul, noi vom depune un proiect de hotărâre prin care să îl înlocuim pe Vasile Iorga, care a trecut la PD-L. Următorul pe listă este Lucian Vișa și după el este Sorin Mihai", a explicat Oleniuc. Nici Sorin Mihai nu a exclus această variantă. "A fost stabilită o listă cu suplinitori în mod democratic. Numai în măsura în care domnul Vișa este dispus să renunțe la această poziție, voi putea ajunge în Consiliul Local", a declarat Sorin Mihai. De partea cealaltă, Lucian Vișa își dorește și el un loc în Consiliul Local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4956 secunde