Primăria Cernavodă acordă tablete şcolare şi laptopuri pentru elevii şi profesorii din oraş

411
Primăria Cernavodă acordă tablete şcolare şi laptopuri pentru elevii şi profesorii din oraş - cernavodait-1647455540.jpg
Educația tinerilor cernavodeni rămâne prioritară pentru conducerea administrației publice locale.

Ultimul proiect cu fonduri europene nerambursabile la care Primăria Cernavodă a aplicat privește dotarea școlilor cu echipamente IT. Cererea de finantare pentru proiectul „Digitalizarea învățământului în orașul Cernavodă” a fost admisă, după verificarea administrativă și de eligibilitate, de către Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Astfel, toti elevii din localitate de la grupa 0 până la clasa a-XII-a, adică în număr de 2117, vor primi tablete școlare, 48 de cadre didactice vor avea laptopuri, iar pentru 81 de săli de clasă din cadrul instituțiilor de învățământ se vor achiziționa, prin acest proiect, dispozitive electronice de tipul ”system All -in-one”.

„Echipamentele vor putea fi folosite atât în cazul în care orele se vor desfăşura în sistem online, cât şi în activitatea didactică de zi cu zi. Mai mult, vor putea fi utilizate şi pentru activităţi concepute special pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale.

Această inițiativă a fost luată de administrația publică locală ca urmare a consultărilor periodice constructive pe care le are cu directorii instituțiilor de învățământ din localitate, oferind astfel tot sprijinul de care elevii au nevoie pentru un acces facil la educație”, a declarat primarul oraşului Cernavodă, Liviu Negoiţă.

Valoarea totală a proiectului va fi de 3.551.748,20 lei, din care contribuția de la bugetul local va fi de doar 2%.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.364 secunde