Primăria Cernavodă ia măsuri pentru a rezolva problema câinilor comunitari

2726

Articole de la același autor

Potrivit unui comunicat de presă, primăria orașului Cernavodă a efectuat, în perioada 21-25 septembrie, un sondaj de opinie privind situația câinilor comunitari.
Au fost intervievate 500 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 - 70 de ani, din toate zonele orașului și toate categoriile sociale (pensionari, muncitori, ingineri, profesori, funcționari, lucrători comerciali, elevi, studenți, persoane fără ocupație, juriști, medici, economiști, etc.).
La prima întrebare - "Sunteți deranjați de câinii comunitari din oraș?", 401 de persoane au răspuns "Da" și doar 98 au răspuns "Nu".
În urma acestui sondaj, administrația locală a mai constatat că există persoane care hrănesc câinii comunitari (141 dintre respondenți) și care iubesc animalele, dar sunt de acord ca animalele să fie adăpostite în locații special pregătite de către Primăria Cernavodă sau de către alte instituții sau organizații care asigură protecția animalelor.
În același comunicat se mai arată că, la Cernavodă, este în curs de execuție o biobază pentru câinii și pisicile fără stăpân din oraș. În cadrul biobazei, urmează să fie amenajate un punct administrativ și un cabinet veterinar dotat cu toate facilitățile.
După finalizarea lucrărilor de construcție a biobazei, animalele fără stăpân din oraș vor fi ridicate și adăpostite în acest spațiu. Primăria va pune la dispoziția cetățenilor un număr de telefon unde aceștia vor putea solicita ridicarea animalelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0814 secunde