Primăria Constanța, atac la vistieria lui Cîrjaliu

1577
5
Primăria Constanța, atac la vistieria lui Cîrjaliu - agigeacristianmaricelcarjaliu20-1319127532.jpg

Articole de la același autor

Agenții economici care își desfășoară activitatea în incinta Portului Constanța Sud-Agigea sunt revoltați după ce, de câteva zile, sunt amenințați că vor fi verificați de angajații Primăriei Constanța.

Acțiunea are drept scop stabilirea obligațiilor fiscale datorate bugetului local pentru că, în opinia lor, suprafața de 988 hectare aferentă Portului Constanța Sud - Agigea se află în raza administrativ teritorială a municipiului Constanța, potrivit încheierii de intabulare nr. 2565/13.02.2006 și nr. 2564/13.02.2006

Mai mult, angajații Primăriei Constanța le transmit agenților economici că, pentru a evita aplicarea sancțiunilor contravenționale, recomandă tuturor contribuabililor care au sediul social sau punctul de lucru în incinta Port Constanța Sud - Agigea să se prezinte la ghișeele agențiilor fiscale, în vederea declarării bunurilor mobile și imobile supuse impozitării.

În aceste condiții, agenții economici s-au plâns primarului localității Agigea, Cristian Cîrjaliu, deoarece ei știau că aceste taxe se plătesc la Primăria Agigea.

Edilul din Agigea nu a stat prea mult pe gânduri și a reacționat, mai ales că, el este cel care s-a zbătut pentru ca taxele și impozitele aferente agenților economici din Portul Constanța Sud - Agigea să intre în vistieria Primăriei pe care o conduce.

"În baza sentinței civile defini-

tive și irevocabile nr. 136/CA/18.03.2005, pronunțată de Tribu-nalul Constanța în dosarul nr. 128/CA/2004, instanța a reținut că societățile care desfășoară activități în incinta Portului Constanța Sud - Agigea sunt arondate fiscal și plătesc impozitele și taxele comunei Agigea. Singurul argument al Municipiului Constanța pentru această atitudine este cel reprezentat de încheierea de intabulare nr. 2565/13.02.2006 și nr. 2564/13.02. 2006, prin care teri-toriul domeniului public al statului a fost intabulat pe UAT Municipiul Constanța", a explicat primarul Cristian Cîrjaliu.

El a mai precizat că, delimitarea administrativă a localităților se face în mod exclusiv prin lege organică și nu prin încheiere de intabulare. Mai exact, încheierile de intabulare amintite de angajații Primăriei Constanța nu pot constitui un argument pentru colectarea taxelor și impozitelor.

"Până la adoptarea unei legi or-ganice de Parlament, care va dis-pune definitiv cu privire la apartenența teritorial-administrativă a celor 988 hectare, toți agenții economici vor achita taxe și impozite la Primăria Agigea în baza adresei OCPI care atribuie această suprafață comunei Agigea", a mai spus Cristian Cîrjaliu.

Reamintim că, în urmă cu doi ani, locuitorii comunei Agigea au ieșit la vot, cu ocazia referendumului organizat în vederea trecerii celor 988 de hectare ale Portului Constanța Sud-Agigea în unitatea administrativ teritorială a localității.

Referendumul a fost validat iar prin acea acțiune și prin sentințele judecătorești favorabile comunei Agigea, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța și agenții economici care dețin clădiri în zona Port Constanța Sud - Agigea au fost nevoiți să achite taxele și impozitele aferente acestor clădiri către Administrația publică locală condusă de Cîrjaliu.

Probleme în colectarea banilor la bugetul local al Primăriei Agigea au mai existat și în urmă cu doi ani când anumite persoane din Primăria Constanța nu au vrut să perceapă așa cum trebuie legislația în vigoare și nici hotărârile judecătorești așa cum au fost ele stabilite de instanță.

Ținând cont de epistolele transmise de Primăria Constanța către agenții economici din Portul Constanța Sud - Agigea, se pare că problemele au revenit, însă edilul din Agigea promite că va face ordine și îi îndeamnă pe contri-buabili să plătească dările la Primăria Agigea. 

Comentează știrea

vasile
21 octombrie 2011
cui apartine fiscal constanta sud agigea

istoric(inainte de89)apartine de agigea.cadastrul de acum da dreptul constantei sa perceapa taxe.cauza situatiei:haosul administrativ,vinovata e prefectura.

firma port
21 octombrie 2011
la agigea platim taxele

asta este adevarul pur si simplu nu platim la constanta ci la agigea tradatorul din pdl banias mircea impreuna cu un notar si cu gunoiul de sponte doua jigodii au intabulat portul pe constanta in favoarea lui mazare

firma
21 octombrie 2011
kronospan

Bai nene, cei ce nu platesc taxe lui mazare la constanta, le platesc la primaria Agigea, primarie care le-a eliberat si le elibereaza tot felul de autorizatii de la infiintarea lor si unde mai pui ca taxele platite la agigea sunt mai mici, pt ca Agigea e comuna si nu oras, municipiu, etc. Terenul din Agigea port nu exista in 1968 cand s-a dat legea organizarii administrative a tarii (aia care a desfiintat regiunile si a creat judetele), lege si acum in vigoare. Zona a aparut cu ocazia constructiei canalului, cand pamantul scos de acolo a fost folosit pt extinderea portului constanta spre sud, numai ca regimul acestei zone aparute atunci nu a fost reglementat clar si cum nu se poate ajunge direct din cta-sud-agigea in cta lui mazare decat pe apa (ca si spre varna, burgas, samd), singura cale rutiera trecand prin Agigea in dreptul careia se afla si zona portuara respectiva, pretentiile lui mazare nu fac doi bani, cu atat mai mult cu cat respectivele societati comerciale din zona respectiva au emise de catre registrul comertului certificate de inmatriculare pe care scrie clar ca au sediul in comuna Agigea. Adevarul e ca, logic, zona ar trebui arondata primariei constanta, dar cum darul ce trebuie dat la agigea e mult mai mic si primaria de acolo nu face atatea nazuri, multumimdu-se cu putin, in absenta unei legi clare care sa transeze problema in favoarea primariei constanta, nici dracu nu va pune de buna voie botul la mazare. Oricum, ce se intampla acolo e o aberatie, pt ca societatea x plateste impozite lui mazare de unde i-a si toate autorizatiile pe care legea o obliga sa le ia de la primarie, iar societatea y cu care se invecineaza societatea x face acelasi lucru cu primaria din agigea.

Piri Reis
21 octombrie 2011
Terra Australis

Sau Terra Incognita,este tara nimanui,este o tara nelocuita.Terra Incognita se intinde la sud de Regatul Constanta,pana in zare.Nu stie nimeni precis.Acolo se petrec tot felul de fenomene stranii.In noptile cu luna plina,terenul apartine de Primaria Constanta,in rest,terenul apartine de Primaria Agigea.Cand o fetita de 6 ani a murit sfasiata de caini,primarii din Constanta si Agigea au jurat ca Terra Incognita nu le apartine.Batranii povestesc ca politistul care a inceput cercetarile in acest caz,s-a deplasat in zona dar a disparut misterios cu dosar cu tot,ca in Triunghiul Bermudelor.Ocoliti Terra Australis Incognita.

Lucian H.
21 octombrie 2011
viitorul politic a lui Cristi

Domnule Primar , ce se va intampla daca vei primi ordine de sus , de la sefii PSD pe Constanta ( Mazare si Constantinescu) ? Te va mai ajuta Mazare& Co. sa castigi la anul Primaria Agigea? Ori este un joc politic al PSD-ului ? Daca vei reusi sa-i invingi, sunt sigur ca vei iesi din nou Primar . Daca pierzi, cu dreptatea in mana, toata lumea va spune ca nu te-ai tinut de cuvant cand ai afirmat ca pentru tine nu conteaza culoarea politica , tu vrei numai binele comunei Agigea.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce îi scrie Palaz lui Făgădău
Pagina a fost generata in 0.5904 secunde