Primăria Constanța, somată să plătească 40 de miliarde lei vechi pentru TVA-ul subvenției la energia termică

3486
Consiliul Local Municipal Constanța a adoptat, în ședința extraordinară de ieri, proiectul de hotărâre referitor la rectificarea bugetului local pe 2010. Câteva dintre noutățile pe care le presupune acest buget constau, potrivit spuselor primarului Radu Mazăre, în alocarea sumei de 27 de miliarde lei vechi pentru susținerea programelor europene, a două miliarde pentru acoperirea gropii de pe strada Traian (deși în proiectul de hotărâre propriu-zis figurează suma de 1.200.000 lei vechi), precum și în alocarea a 8,8 miliarde lei vechi pentru finalizarea drumurilor din cartierul de locuințe ieftine pentru tineri din Baba Novac.
Tot Mazăre a anunțat că 40 de miliarde lei vechi vor merge către RADET Constanța din cauza faptului că din 2007 și până în prezent municipalitatea nu a plătit, pentru subvenția la energia termică acordată cetățenilor, și TVA-ul aferent. "Statul ne obligă să plătim pe ea (n.r. - pe subvenția acordată cetățenilor) TVA. Ne-am judecat și am pierdut și trebuie să plătim", a declarat, ieri, edilul-șef al Constanței, fără cine știe ce strângere de inimă, având în vedere faptul că vorbim, ca de atâtea alte ori, de bani publici, banii constănțenilor.
Ceea ce nu a specificat, însă, mai marele urbei este dacă aceasta este suma totală datorată sau dacă ei i se vor adăuga și penalizări. Se pare, însă, așa cum susțin surse din Primăria Constanța, că datoria către RADET s-ar ridica la o sumă mult mai mare și că acești 40 de miliarde lei vechi ar fi doar o primă tranșă a datoriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9818 secunde