Primăria Hârşova, parteneriat cu o firmă care creează locuri de muncă în oraş

353
Primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, a participat, miercuri, 17 noiembrie, la o întâlnire prezentare în vederea stabilirii unui parteneriat cu firma IQS Inovation privind reciclarea anvelopelor uzate. La această întâlnire au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Constanța, care au efectuat o inspecție a instalației, aceasta aflându-se în etapa de monitorizare.

Astfel, va fi implementată o tehnologie ce utilizează procesul de piroliză, având ca rezultat reciclarea cauciucului în proporție de 100%. Acest proces presupune descompunerea termică a materialelor pe bază de carbon într-o atmosferă lipsită de oxigen, fără emisii toxice pentru mediu. „Implementarea acestei tehnologii în orașul Hârșova este benefică, în primul rând, pentru că va contribui la curățenia orașului prin reciclarea anvelopelor uzate. În plus, prin aducerea acestei tehnologii la Hârșova, se vor crea până la 25 de noi locuri de muncă”, explică primarul Viorel Ionescu.

Hârșova este primul oraș din România care va avea o astfel de tehnologie, fiind vorba despre un proiect pilot. „Primăria Orașului Hârșova își arată interesul și susținerea față de colaborările care vizează tehnologii ce contribuie la protejarea mediului și care, implicit, asigură o calitate a vieții ridicată pentru hârșoveni”, mai spune edilul. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3133 secunde