Primarul Viorel Ionescu: „Orașul Hârșova este în doliu!”

704
Primarul Viorel Ionescu: „Orașul Hârșova este în doliu!” - harsovaprimarulviorelionescu2-1636735663.jpg

Articole de la același autor

Edilul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, a transmis un mesaj emoţionant la aflarea veştii că renumitul profesor şi scriitor, Ion Roşioru, a trecut în eternitate.

„Odihnă veșnică, Domnule Profesor Ion Roșioru! Orașul Hârșova este în doliu! Scriitorul, dascălul și prietenul atâtor generații a plecat la Ceruri.

O veste care ne-a întristat pe toți. Fără să exagerez, îl consider un geniu al literaturii române, un maestru al cuvintelor, un artist desăvârșit, o mândrie a noastră, a hârșovenilor. De Domnul Profesor Ion Roșioru mă leagă amintirile primelor lecții de limba franceză din liceu, piesa de teatru Gaițele, pe care a regizat-o la Casa de Cultură și în care mi-a atribuit rolul personajului Mircea, precum și activități culturale organizate de Primăria Hârșova, la care am avut ocazia să îl avem invitat și să ne încânte cu minunatele sale creații. Sunteți nemuritor, Domnule Profesor, pentru că veți exista în fiecare vers, în fiecare rând pe care l-ați lăsat moștenire literaturii române. Dacă aș putea, v-aș ține de vorbă să nu muriți! Dumnezeu să vă odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate și putere să treacă peste această pierdere!”, a transmis primarul Viorel Ionescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4259 secunde