Primarii PSD din Constanța sar la gâtul Guvernului: "Suntem dați afară de proprii miniștri!"

351
2
Primarii PSD din Constanța sar la gâtul Guvernului:

Articole de la același autor

"Primarii PSD sunt dați afară de proprii miniștri!", declarația a fost făcută de Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. Gâju trage un semnal de alarmă că oamenii pleacă din sistem, iar în administrația publică este nevoie de personal pregătit, care să acceseze fondurile europene din perioada 2014-2020: "Ne pleacă oamenii! Nu mai avem cu cine să ne punem în practică proiectele! În administrația publică locală e... tragedie!".

Președintele filialei județene a Asociației comunelor din România, Mariana Gâju, a trimis, zilele trecute, un memoriu prin care semnala proasta salarizare. Numeroase adrese au fost trimise Guvernului, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Muncii, Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, dar în zadar. Gâju spune că actualele salarii ale funcționarilor publici nu stimulează oamenii, motiv pentru care aceștia aleg să migreze către alte sectoare mai bine plătite.

"Salariile decente nu sunt un moft!"

"Este ceea ce se cheamă nepăsare manifestată de Guvernul României. Nu este posibil ca funcționarii publici să fie categoria cea mai slab plătită din sectorul bugetar. După trei ani de guvernare, constatăm că politicile actualului guvern cu privire la administrația publică locală nu diferă cu nimic față de cele aplicate de către guvernul anterior. Refuzul ministerelor de resort de a organiza întâlniri cu reprezentanții organizațiilor reprezentative din administrația publică în vederea identificării unor soluții urgente pentru îmbunătățirea situației salariaților reprezintă încă o dovadă a desconsiderării nevoii la un trai decent al acestor angajați", a declarat primarul comunei Cumpăna. Gâju a semnalat urgența majorării salariilor oamenilor din sistemul public de stat începând cu al doilea semestru al lui 2015, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu a existat întâlnire la care să fie prezenți parlamentari sau reprezentanți ai Guvernului și la care președintele filialei județene a Asociației comunelor din România să nu solicite schimbarea și regândirea politicii de salarizare. "Când se vor trezi guvernanții noștri, s-ar putea să fie prea târziu! Salariile decente nu sunt un moft, sunt o necesitate! Cerem doar salarii decente și nimic mai mult! Ne-am săturat de demagogie! Nu doresc să îmi fie rușine în 2016 să mă prezint în fața comunității și să nu am finalizate proiectele promise pentru că Guvernul meu nu a putut să mă susțină!", a subliniat Gâju.

"Cerințe multe, personal puțin și salarii mici…"

Chiar dacă primarii au primit asigurări că salariile funcționarilor publici vor fi mărite de la 1 ianuarie 2016, multe primării din județul Constanța funcționează în stare de avarie. Cu greu plătesc salariile, iar proiectele abia le finalizează din cauză că banii sosesc cu țârâita de la centru.

Primarul din Dobromir, Eugen Iliescu, spune că nu este admisibil ca diferența dintre un funcționar public cu vechime și un muncitor necalificat să fie de doar 200-300 de lei. "Este o mare nedreptate, făcută funcționarilor! Nu mai vorbesc de respon-sabilitatea acestora….", a declarat Iliescu.

La rândul său, primarul comunei Cuza Vodă, Niculae Horneț, consideră că sunt cerințe multe, personal puțin și salarii mici.

Primarul Valentin Saghiu, din Murfatlar, este de părere că atâta vreme cât responsabilitatea este mare, un funcționar punându-și semnătura pe o serie de acte, automat și grila de salarizare trebuie regândită: "Pentru a atrage oameni buni trebuie să avem și salarii motivante. Nu poți trăi cu 800 de lei pe lună! Sunt oameni cu studii superioare și e firesc să aibă pretenții".

Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, spune că marea problemă este aceea că nu poate aduce oameni buni pe aceste salarii: "Pe 700 de lei nu pot să angajez un om bun, pregătit, e firesc să-și dorească mai mult! La un salariu de nimic, ce pot să-i cer?! Doar 34 de posturi avem ocupate." 

Comentează știrea

Monica
7 iulie 2015
OFERTA

O sansa buna pentru a castiga bani! Trebuie sa profitati de acest adevarat chilipir! Oferim o oportunitate reala si serioasa prin care sa castigati acum bani, cat mai repede, fara sa recrutati oameni, fara sa construiti retele! Grabiti-va si cereti cat mai repede detalii la adresa de email:[email protected]

agricultirul
9 iulie 2015
Iliescu

Nu se poateee! Ciorditorul de Iliescu de la Dobromir se plinge?Asta sa dea socoteala la DNA pentru subventiile APIA.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.466 secunde