Primarii și viceprimarii vor avea salarii mai mari

359
Primarii și viceprimarii vor avea salarii mai mari - primariisiviceprimarii-1395253272.jpg

Articole de la același autor

Primarii și viceprimarii vor avea salarii mai mari începând cu luna iulie, după ce pre-ședintele Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a acestei legi. 


Deputații au admis un amendament propus de vicepremierul Liviu Dragnea, care stabilește faptul că "începând cu data de 1 iu-lie 2014, pentru funcțiile de demnitate publică alese de la nivelul administrației publice locale, indemnizațiile se stabilesc potrivit prevederilor din Legea-cadru nr.284/2010, adică prin înmulțirea coeficienților de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare cu valoarea de referință, rotunjindu-se din leu în leu în favoarea salariatului". Potrivit amen-damentului, valoarea de referință este de 600 lei. 


Potrivit Administrației prezidențiale, Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a noilor dispoziții, astfel că pentru a intra în vigoare, prevederile trebuie doar să fie publicate în Monitorul Oficial. 


Mai exact, pe baza acestor reglementări promulgate de șeful statului, vor crește salariile unui număr de 6.339 de aleși locali, după cum urmează: primarii și viceprimarii de comună, creștere cu 44,4% - 50,1%, primarii și viceprimarii de oraș cu 8,7% - 16,6%, viceprimar de municipiu categoria II / primar de municipiu categoria I și II cu 1,4% - 7,2%, iar primarul general, creștere cu 5,5% 
Pe de altă parte, nu vor crește salariile pentru 261 de aleși locali, deoarece aceștia au deja salariile mai mari decât cele rezultate din aplicarea Legii nr. 284/2010. Mai exact, este vorba despre președinții și vicepreședinții de consilii județene, despre viceprimari generali, precum și de primarii și viceprimarii de municipii reședință de județ și viceprimarii de municipiu categoria I. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se fac măririle  de salariu
Vineri, 24 Ianuarie 2014
Stire din Monden : Velea, salariu de 35.000 €
Marţi, 14 Ianuarie 2014
Stire din Social : Ce salarii au românii
Pagina a fost generata in 1.4883 secunde