Primărița Mariana Mircea, amenințată cu demiterea

1921
Curtea Constituțională a luat, marți, decizia de a repune pe rol procesul referitor la referendumul pentru demiterea din funcție a primarului orașului Cernavodă, Mariana Mircea. Hotărârea a fost luată cu motivația că excepția de neconstituționalitate formulată de Consiliul Județean Constanța este "netemeinică."
La sfârșitul anului 2009, în urma analizării corespondenței electronice primite de la un grup de inițiatori din Cernavodă, care solicitau organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mariana Mircea, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a hotărât demararea procedurilor necesare.
La momentul respectiv, Palaz a cerut desemnarea a câte unui reprezentant atât din partea CJC, cât și din partea Primăriei Cernavodă, care să facă parte din comisia pentru referendumului pus în discuție. Întrucât nici Consiliul Județean, nici primarul, Mariana Mircea nu au avut bunăvoința de a-și desemna repre-zentantul, prefectul județului Constanța a acționat în judecată ambele autorități. Articolul de lege invocat a fost declarat constituțional.
"Prin Decizia 130/2011, Curtea Con-stituțională a respins excepția de neconstituționalitate formulată de Consiliul Județean Constanța, considerând-o netemeinică. Prin urmare, dosarul de fond va fi repus pe rol, urmând ca Tribunalul Constanța să reia procesul pe care l-am inițiat și să se pronunțe în consecință. Tactica adoptată de Nicușor Constantinescu nu a făcut decât să amâne soluționarea unei probleme pe care cetățenii orașului Cernavodă au ridicat-o conform drepturilor pe care le conferă Constituția României", a precizat Claudiu-Iorga Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Port turistic la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.7431 secunde