Potrivit Ordinului 337,

Primarul arestat Cati Hristu a fost suspendat din funcție de prefectul Claudiu Palaz

3526
Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a anunțat, ieri după amiază, suspendarea din funcția de primar al comunei Cogealac a țărănistului Cati Hristu, arestat preventiv în cursul nopții de 28 spre 29 iulie pentru instigare publică și apologia infracțiunii, urmare a implicării sale în protestul împotriva construirii unui parc eolian în localitate. Potrivit explicațiilor reprezentantului Guvernului în teritoriu la Constanța, suspendarea lui Cati Hristu are loc prin semnarea de către prefect a Ordinului 337/29.07.2010. Suspendarea țărănistului din funcția de primar care, potrivit prevederilor Legii 215/2001 (Articolul 71), durează până la încetarea măsurii de arestare preventivă, este urmată de delegarea atribuțiilor de șef al administrației publice locale către viceprimarul localității, Mihai Dore.
În ceea ce-l privește pe acesta din urmă, în momentul de față spitalizat, prefectul Claudiu Palaz a declarat că este cercetat pentru aceleași infracțiuni ca și primarul, dar, cel puțin până acum, el nu a fost arestat, deci va prelua atribuțiile primarului. În cazul în care, însă, magistrații constănțeni vor dispune arestarea preventivă și a lui Mihai Dore, Consiliul Local Cogealac va fi nevoit să se reunească pentru alegerea unui nou viceprimar căruia îi vor fi delegate atribuțiile de primar.
Despre evenimentele care au avut loc, la începutul acestei săptămâni, în localitatea constănțeană Cogealac, și care, de la ceea ce se anunța drept un protest pașnic împotriva construirii unui parc eolian a degenerat într-un conflict soldat cu împușcarea a cinci persoane cu gloanțe de cauciuc, prefectul a declarat: "Nu ne putem comporta ca la 1907, să ne facem singuri dreptate, cu forța".
În același context, Palaz a adăugat, referitor la informațiile conform cărora ministrul Economiei, Adriean Videanu, i-ar fi trimis lui Cati Hristu o scrisoare prin care îi solicita facilitarea investiției CEZ în zonă, că, potrivit celor cunoscute de el, niciodată, nicio instituție a statului nu a intervenit din acest punct de vedere.
Nu mai puțin important este că reprezentantul Guvernului în teritoriu a afirmat că în perioada imediat următoare va analiza autorizațiile emise atât de către Consiliul Local Cogealac, cât și de către Consiliul Județean Constanța în ce privește controversatul parc eolian menționat. Dacă se va dovedi că vreunul dintre acte e ilegal, el va fi atacat în instanța de contencios administrativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2974 secunde